Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen en hypotheekaanvragen

Cijfers van eerste kwartaal 2018: groei gaat door

Cijfers van eerste kwartaal 2018: groei gaat door

Uit verschillende hoeken zijn cijfers over de woningmarkt en de hypotheekmarkt bekendgemaakt: ABN Amro publiceerde de nieuwe Woningmarktmonitor en HDN kwam met haar kwartaalcijfers.

‘Huizenprijzen stijgen 8% in 2018’

Elk kwartaal geeft ABN AMRO een Woningmarktmonitor uit. In de nieuwste editie daarvan stellen ze de verwachtingen rondom de ontwikkeling van de huizenprijzen bij: in plaats van 6% groei verwachten de bankexperts nu dat de prijzen van woningen in 2018 met 8% zullen stijgen. Dit komt door de sterke prijsstijgingen in de eerste maanden van dit jaar. Voor het aanbod van woningen verwachten ze alleen maar een verdere daling, en de hypotheekrente zal laag blijven voorlopig – voorspelt ABN Amro.

Daling hypotheekaanvragen ABN Amro

Over het aantal hypotheken meldt de bank dat het aantal aanvragen bij ABN Amro in januari en februari is gedaald. De gemiddelde hypotheeksom nam toe – de aanvragen kwamen voor het overgrote deel van doorstromers en oversluiters. Starters waren nog maar goed voor 23% van de aanvragen, terwijl dat begin 2014 nog 40% was.

Stijging hypotheekaanvragen volgens HDN

HDN – het hypothekendatanetwerk dat nagenoeg alle hypotheekaanvragen registreert – meldt dat er in het eerste kwartaal van 2018 wel 8,5% meer hypotheekaanvragen waren dan in dezelfde periode vorig jaar. Het waren er 100.345.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek