Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 23 april 2018, 10:17
#belasting

Wie de belastingaangifte over 2017 nog niet geregeld heeft moet nu toch echt aan het werk: de aangifte moet vóór 1 mei binnen zijn bij de Belastingdienst.

Deadline voor aangifte in zicht

De deadline die het meest bekend is voor de belastingaangifte is die van 1 april. Het is niet verplicht om voor die datum aangifte te doen. Wel is het zo dat de fiscus garandeert dat wie dat wel doet uiterlijk 1 juli bericht krijgt over de aanslag. Dat is prettig voor wie geld terugkrijgt van de Belastingdienst, daarom voelt 1 april voor velen als de deadline. De werkelijke uiterste datum is echter 1 mei - en die datum komt nu in zicht.

Vooringevulde aangifte maakt het makkelijker

Wie geen eigen bedrijf of bijzondere fiscale situaties heeft kan snel klaar zijn met het invullen van de belastingaangifte. Heel veel gegevens zijn tegenwoordig al vooraf ingevuld door de koppeling van systemen. Daardoor hoeft er niet veel meer nagezocht te worden - al is het wel belangrijk om altijd goed na te gaan of de vooringevulde gegevens wel kloppen.

Uitstel aanvragen voor de belastingaangifte

Lukt het niet vóór 1 mei om alles rond te hebben? Dan is er nog steeds niets aan de hand - het aanvragen van uitstel is prima mogelijk. Dat moet alleen wel voor diezelfde 1 mei gedaan worden, anders is de belastingplichtige in overtreding. Op de website van de Belastingdienst wordt helder uitgelegd hoe dat moet. Het is eenvoudig en levert uitstel tot 1 september op.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.