Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Tijd dringt voor belastingaangifte

De aangifte over 2017 moet over een week binnen zijn bij fiscus

De aangifte over 2017 moet over een week binnen zijn bij fiscus

Wie de belastingaangifte over 2017 nog niet geregeld heeft moet nu toch echt aan het werk: de aangifte moet vóór 1 mei binnen zijn bij de Belastingdienst.

Deadline voor aangifte in zicht

De deadline die het meest bekend is voor de belastingaangifte is die van 1 april. Het is niet verplicht om voor die datum aangifte te doen. Wel is het zo dat de fiscus garandeert dat wie dat wel doet uiterlijk 1 juli bericht krijgt over de aanslag. Dat is prettig voor wie geld terugkrijgt van de Belastingdienst, daarom voelt 1 april voor velen als de deadline. De werkelijke uiterste datum is echter 1 mei – en die datum komt nu in zicht.

Vooringevulde aangifte maakt het makkelijker

Wie geen eigen bedrijf of bijzondere fiscale situaties heeft kan snel klaar zijn met het invullen van de belastingaangifte. Heel veel gegevens zijn tegenwoordig al vooraf ingevuld door de koppeling van systemen. Daardoor hoeft er niet veel meer nagezocht te worden – al is het wel belangrijk om altijd goed na te gaan of de vooringevulde gegevens wel kloppen.

Uitstel aanvragen voor de belastingaangifte

Lukt het niet vóór 1 mei om alles rond te hebben? Dan is er nog steeds niets aan de hand – het aanvragen van uitstel is prima mogelijk. Dat moet alleen wel voor diezelfde 1 mei gedaan worden, anders is de belastingplichtige in overtreding. Op de website van de Belastingdienst wordt helder uitgelegd hoe dat moet. Het is eenvoudig en levert uitstel tot 1 september op.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek