HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

VanSpaarbankVeranderen.nl vernieuwd

Facelift en sterke uitbreiding voor website over sparen

Facelift en sterke uitbreiding voor website over sparen

Sparend Nederland kan vanaf heden voor heldere vergelijkingen en allerlei informatie terecht op de geheel vernieuwde website VanSpaarbankVeranderen.nl. De site kreeg een facelift en werd sterk uitgebreid door HomeFinance, de partij die al langer samenwerkte met oprichters Hanneke van Veen en Rob van Eeden.

Spaargoeroes Hanneke van Veen en Rob van Eeden

In 2007 werd VanSpaarbankVeranderen.nl opgericht door de bekende spaargoeroes Hanneke van Veen en Rob van Eeden. Zij werden in de jaren negentig bekend als uitgevers van de Vrekkenkrant en schreven verschillende boeken over zuinig leven. Ook publiceerden ze maar liefst 100 columns op de website van AVRO Tros Radar.

Samenwerking met HomeFinance

Al in 2011 gingen de grondleggers samenwerken met Roland Bieleveldt van HomeFinance Financieel Adviesgroep BV. Die heeft naast de site HomeFinance.nl meerdere financiële websites, zoals Lening.nl en Actuelerentestanden.nl. Hanneke, Rob en Roland delen de visie dat eerlijke informatie over geldzaken belangrijk is: zo kan de consument goede keuzes maken voor zijn geld. Online vergelijken is daarbij een niet meer weg te denken hulpmiddel.

Ontwikkelingen op de spaarmarkt

Sinds de introductie van VanSpaarbankVeranderen.nl in 2007 is de spaarmarkt sterk veranderd. Was toen een spaarrente van 4% normaal, tegenwoordig is 0,4% een toprente.  Er zijn banken failliet gegaan en spaarbanken bijgekomen. Onder die nieuwkomers zitten diverse buitenlandse banken die werken via internationale spaarplatforms. Deze banken zijn nu ook opgenomen op VanSpaarbankVeranderen.nl, voorzien van extra informatie over buitenlandse garantiestelsels.

Uitgebreide update VanSpaarbankVeranderen.nl

VanSpaarbankVeranderen.nl is een populaire bron voor spaarders: ze vinden er al meer dan 10 jaar lang de meest actuele spaarrentes en betrouwbare informatie. De techniek achter de site was inmiddels echter verouderd – reden voor de betrokken partijen om te besluiten tot een uitgebreide update. Dit heeft geleid tot een snellere, uitgebreidere en overzichtelijker site.

Net als de spaarmarkt ziet de website er nu heel anders uit. De heldere vergelijkingen van spaarrentes voor particuliere en zakelijke spaarders zijn nog steeds de kern. Daar omheen zijn verschillende zaken toegevoegd zodat van VanSpaarbankVeranderen.nl dé spaarsite van Nederland blijft.

Spaarwinst boeken nog steeds prima mogelijk

De spaarrentes op dit moment laag – toch is er voor heel veel mensen ook nu winst te behalen door te veranderen van spaarbank. Het verschil tussen de rente bij grote banken als ING, Rabobank en ABN Amro en diverse kleinere banken is verhoudingsgewijs enorm: 0,05% rente of 0,35%. Wie nog bij één van deze grootbanken spaart kan dus 7 x zoveel spaarrente krijgen het spaargeld elders onder te brengen. En dat volkomen veilig zolang het spaargeld onder de dekking van het Nederlandse depositogarantiestelsel valt.

Afscheid van de oprichters

Kort na de lancering van de vernieuwde website zullen Hanneke van Veen en Rob van Eeden definitief afscheid nemen van VanSpaarbankVeranderen.nl. “We laten de website met een gerust hart over aan Roland Bieleveldt en zijn team. Zij voeren het beheer inmiddels al een paar jaar naar volle tevredenheid. We hebben er alle vertrouwen in dat onze visie op sparen ook in de nieuwe opzet goed bewaard blijft. We wensen onze opvolgers daarbij succes!”.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen