Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huurder vaak minder koopkracht dan woningeigenaar

Woonbond trekt conclusie uit onderzoek Nibud

Woonbond trekt conclusie uit onderzoek Nibud

De Woonbond heeft aan het NIBUD gevraagd een onderzoek te doen naar de koopkrachtontwikkeling van huurders en woningeigenaren. De conclusie: Huurders hebben een stuk minder te besteden dan kopers.

Besteedbaar inkomen huurders lager

Woonbonddirecteur Ronald Paping zegt: ‘Het besteedbaar inkomen ligt bij huurders vaak lager. Dat scheelt soms een paar tientjes, maar dat loopt op tot een paar honderd euro per maand.’ Hij vervolgt: ’De huren moeten omlaag zodat het gat tussen huurders en kopers niet groeit. Bij het huidige beleid, met huren die boven inflatie stijgen, zien we juist dat huurders nog verder afzakken.’

Onderzoek NIBUD naar huurders en kopers

Het NIBUD zette in het onderzoek Koopkrachtontwikkeling huurders en kopers verschillende typen huishoudens tegen elkaar af, deels huurders en deels kopers. Vooral huurders die geen huurtoeslag ontvangen staan er bijna altijd slechter voor dan kopers.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek