Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Belasting op gas met 75% omhoog?

Klimaatakkoord Samsom bevat flinke belastingmaatregelen

Klimaatakkoord Samsom bevat flinke belastingmaatregelen

Aan de klimaattafel ‘Gebouwde omgeving’ wordt onder leiding van Diederik Samsom gewerkt aan een Klimaatakkoord. Daarin wordt vrijwel zeker opgenomen dat de belasting op het verbruik van gas enorm gaat stijgen.

Energiebelasting op gas 75% omhoog

In de komende twaalf jaar zou de energiebelasting op gas met zo’n 75% moeten stijgen. Dat is nodig om particulieren, bedrijven en woningcorporaties zover te krijgen dat ze het gebruik van aardgas in de ban doen.

Belasting op stroom omlaag

Tegenover de belastingverhoging op gas staat een daling van de belasting op stroom. Op die manier moet het financieel aantrekkelijk worden om te gaan werken met elektrische warmtepompen in plaats van een CV.

Besluit ligt bij Tweede Kamer

Het Klimaatakkoord bevat rigoureuze maatregelen om ervoor te zorgen dat we in ons land in 2030 ongeveer de helft minder CO2 uitstoten dan in 1990. In juli komt Samsom met het eindvoorstel – dan beslist de Tweede Kamer of het ook echt wordt doorgevoerd.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek