Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bonusaandeel

Uitleg over financiële woorden

Een bonusaandeel is een aandeel dat gratis door een vennootschap uit wordt gekeerd aan de bestaande aandeelhouders.

Een bonusaandeel is een aandeel dat gratis door een vennootschap uit wordt gekeerd aan de bestaande aandeelhouders.Een bonusaandeel wordt vaak uitgekeerd ten laste van de agioreserve. Voor een bonusaandeel wordt vaak gekozen als het de bedoeling is om het aantal geplaatste en verhandelbare aandelen te vergroten. Het uitgeven van een bonusaandeel heeft normaal gesproken geen direct gevolg voor de waarde van de onderneming. Doordat de waarde van het bedrijf niet verandert en het aantal uitstaande aandelen stijgt, zal de koers van het aandeel normaal gesproken dalen. Hierdoor blijft de beurskapitalisatie in theorie gelijk. In de praktijk komt het echter wel eens voor dat de waardedaling van het aandeeel kleiner is dan verwacht.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek