Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Kosten koper

Uitleg over financiële woorden

Kosten koper is een uitdrukking die gebruikt wordt bij de aankoop van een bestaande woning. Kosten koper houdt in dat bepaalde kosten voor rekening van de koper komen.

Kosten koper is een uitdrukking die gebruikt wordt bij de aankoop van een bestaande woning. Kosten koper houdt in dat bepaalde kosten voor rekening van de koper komen. Hierbij gaat het onder andere om de overdrachtsbelasting en de notariskosten in verband met de eigendomsoverdracht. Op het moment dat deze kosten voor de koper zijn, dan wordt dat aangeduid met de letters k.k. achter de vraagprijs van een huis.De kosten koper worden in totaal vaak ingeschat op 10% van de koopsom en kunnen – indien gewenst – meestal meegefinancierd worden in de hypotheek.Gebruik onze online hypotheekadvies modules om de kosten koper in uw situatie te berekenen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek