Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Tijdelijk dienstverband

Uitleg over financiële woorden

Een tijdelijk dienstverband houdt in dat u bij uw werkgever een contract heeft met een (vaste) einddatum.

Een tijdelijk dienstverband houdt in dat u bij uw werkgever een contract heeft met een (vaste) einddatum.Er zijn 2 vaak genoemde redenen om voor een tijdelijk dienstverband te kiezen. De eerste reden is dat de werkzaamheden waarvoor de werknemer aangenomen is een einddatum kennen (bijv. project). Het dienstverband wordt dan vaak niet verlengd na de afgesproken termijn. Een meer voorkomende reden is dat werkgever en werknemer gedurende het tijdelijke dienstverband kunnen kijken of de samenwerking bevalt. Op het moment dat dit het geval is, wordt een dienstverband dan vaak omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Op het moment dat de samenwerking niet bevalt, is het eenvouding om het dienstverband na de contractperiode (ook eenzijdig) op te zeggen.Op het moment dat u een lening aangaat (consumptief of hypotheek), kijkt de kredietverstrekker altijd naar de stabiliteit van uw inkomen. Hierbij geldt dat de meeste instellingen inkomen uit een tijdelijk dienstverband alleen mee zullen nemen in hun calculaties indien er een intentieverklaring van de werkgever verkrijgbaar is. Dit houdt in dat de werkgever officieel op schrift aangeeft dat de intentie aanwezig is om het tijdelijke dienstverband voort te zetten of om te zetten in een vast dienstverband.Uitgebreide informatie hypotheken, vindt u hier.Uitgebreide informatie over consumptieve leningen, vindt u hier.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek