Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Converteerbare obligatie

Uitleg over financiële woorden

Een converteerbare obligatie is een obligatielening die onder bepaalde voorwaarden, op een bepaalde datum kan worden ingewisseld in andere effecten. Meestal aandelen van de uitgevende instelling.

Een converteerbare obligatie is een obligatielening die onder bepaalde voorwaarden, op een bepaalde datum kan worden ingewisseld in andere effecten. Meestal aandelen van de uitgevende instelling.De rentevergoeding op een converteerbare obligatie is vaak veel lager dan de rentevergoeding op een normale obligatie. De koper van een converteerbare obligatie neemt genoegen met deze lagere rente vanwege het conversierecht. Op het moment dat de koers van de onderliggende waarde (de aandelen van de uitgevende instelling) gedurende de looptijd van de obligatie flink stijgt, zal de lagere rentevergoeding (meer dan) goedgemaakt worden door de te behalen koerswinst.Een converteerbare obligatie wordt ook wel convertible bond genoemd.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek