Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Middelrente

Uitleg over financiële woorden

De term middelrente wordt gebruikt voor een aantal verschillende renteconstructies bij het afsluiten van een hypotheek.

De term middelrente wordt gebruikt voor een tweetal verschillende renteconstructies bij het afsluiten van een hypotheek.Bij de eerste variant wordt het te betalen rentepercentage berekend door een gemiddelde te nemen van het actuele rentetarief en het gemiddelde rentetarief over de afgelopen periode. Het rentetarief wordt hierdoor gemiddeld waardoor grote verrassingen uitgesloten zijn en u een redelijke mate van zekerheid heeft van constante woonlasten.De tweede variant van middelrente wordt ook wel rentemiddeling genoemd. Dit vindt plaats als een hypotheek vroegtijdig wordt beëindigd en er tegelijkertijd een nieuwe hypotheek afgesloten wordt bij dezelfde geldverstrekker. De rente kan dan worden gemiddeld. Dit betekent dat er volgens een bepaalde formule een soort gemiddelde wordt genomen van de oude en de nieuwe rente, afhankelijk van de looptijden van de rentevaste perioden.Uitgebreide informatie over hypotheekrente en renteconstructies, vindt u hier.Voor alles over hypotheken, klik hier.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek