Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Partnerpensioen

Uitleg over financiële woorden

Het partnerpensioen is de pensioenuitkering voor de achterblijvende partner op het moment dat de pensioensgerechtigde komt te overlijden.

Het partnerpensioen is de pensioenuitkering voor de achterblijvende partner op het moment dat de pensioensgerechtigde komt te overlijden.De partner heeft dan recht op (een deel van) het opgebouwde pensioen. In veel pensioenregelingen bedraagt het partnerpensioen 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen. Niet iedere partner heeft automatisch recht op partnerpensioen. Zo is het belangrijk om een partner aan te melden bij het pensioenfonds. Als dat niet gebeurd is, heeft de partner vaak nergens recht op. Bovendien worden er vaak eisen gesteld aan de vorm van samenleven en de duur van samenleven. Bij ongehuwden geldt vaak dat er sprake moet zijn van duurzaam samenleven over een langere periode om in aanmerking te kunnen komen voor partnerpensioen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek