Search
Close this search box.

Hypotheekadvies

Financieel advies van een expert in hypotheken

Een hypotheek afsluiten – dat is voor de meeste mensen niet iets dat ze heel vaak in hun leven doen. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken voor jouw hypotheek – verkeerde keuzes kunnen grote gevolgen hebben in de toekomst.

Je kunt voor het afsluiten van een hypotheek verschillende wegen bewandelen:

  1. Je regelt het helemaal zelf (execution only)
  2. Je gaat ervoor naar jouw bank
  3. Je kiest voor een onafhankelijk hypotheekadviseur

Bij keuze 1 is er logischerwijs geen spraken van advies. Niemand helpt je bij het maken van jouw keuzes, dat doe je allemaal zelf. Bij de keuzes 2 en 3 krijg je een professioneel hypotheekadvies van een expert die alle ins en outs van hypotheken kent. Voor 2 geldt dat de keuze qua hypotheekproducten zich meestal beperkt tot hypotheken van diezelfde bank – bij 3 wordt een breder scala aan mogelijkheden in het advies meegenomen.

Binnen 24 uur duidelijkheid over de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op! >>

Inhoud hypotheekadvies

De hypotheekadviseur kijkt samen met jou naar jouw financiële situatie en toekomstverwachtingen. In het advies wordt dus niet alleen rekening gehouden met jouw inkomen en situatie van dit moment. Logisch: een hypotheek sluit je af voor een lange tijd, dus waar mogelijk is het goed om rekening te houden met de toekomst.

Vragen en keuzes rondom jouw hypotheek

In het adviestraject worden natuurlijk al jouw vragen over hypotheken besproken – maar je moet vooral veel vragen beantwoorden. Door jouw antwoorden krijgt de adviseur in beeld wat voor jou de beste keuzes zijn rondom:

  • Hypotheekbedrag
  • Aflosvorm / hypotheekvorm
  • Hypotheekrente (o.a. rentevaste periode)
  • Verzekeringen bij de hypotheek
  • Maandlasten
  • Bank en specifiek hypotheekproduct

Hypotheekadvies op afstand

Een hypotheekadviseur kan naar je toekomen of jij gaat naar een advieskantoor – maar ook op afstand is een hypotheekadvies prima mogelijk. Bij een hypotheekadvies op afstand doe je de gesprekken telefonisch of via beeldbellen, dat scheelt veel tijd. Daardoor zo’n adviestraject qua kosten voordeliger uitpakt – terwijl de kwaliteit prima is.

Hypotheek adviesrapport

Een hypotheekadvies wordt altijd op papier gezet in een adviesrapport. Een advies omvat veel elementen waar je als consument vaak weinig van afweet. Daarom is het goed dat je uitgebreide informatie krijgt, zodat je precies weet wat je doet bij het tekenen van een hypotheekofferte.

Persoonlijke toelichting

Natuurlijk krijg je niet alleen een adviesrapport – dit rapport wordt door de adviseur ook persoonlijk toegelicht. Dat is heel waardevol, zo zorgen jullie er samen voor dat je écht begrijpt hoe jouw hypotheek eruit gaat zien. Stel hierbij alle vragen die je hebt. Wees niet terughoudend: het is belangrijk dat je alles goed snapt dus als dat nog niet zo is… blijf vragen stellen tot elk detail duidelijk is.

Neem de tijd

Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt voor het adviestraject. Een hypotheekadvies kán met spoed, soms binnen 24 uur zelfs. Beter is het om ruim de tijd te hebben zodat je alles goed op je kunt laten inwerken en al je vragen beantwoord krijgt.

Adviestraject: start voordat je een huis zoekt

Juist daarom is het verstandig om het adviestraject voor jouw toekomstige hypotheek al te doorlopen voordat je een woning gaat zoeken. Dan heb je alle tijd en weet je precies waar je aan toe bent als je een woning vindt die je graag wilt kopen.

Hypotheekdossier al bijna compleet

Er ligt bij jouw adviseur dan al een bijna compleet dossier klaar. Daardoor kan het werkelijk aanvragen van de hypotheek heel snel gaan op het moment dat je een huis gevonden hebt en jouw bod geaccepteerd is.

Hypotheek regelen met een deskundige adviseur? Neem direct contact met ons op! >>

Op de hoogte blijven over hypotheken?

Altijd op de hoogte over Homefinance

Je gegevens zijn bij ons veilig
Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek