Search
Close this search box.

Besparen door oversluiten

Hypotheek oversluiten kan besparing opleveren

Een besparing op uw hypotheek is ongetwijfeld welkom. Logisch: geld besparen is altijd prettig, zeker als het gaat om grote bedragen zoals bij een hypotheek. Het oversluiten van uw hypotheek kan op verschillende manieren een besparing opleveren.

Lagere hypotheekrente

De gedachte aan het oversluiten van uw hypotheek speelt vooral als de hypotheekrente laag is. Lager dan de rente die u nu over uw hypotheek betaalt. Of als de tarieven van andere hypotheekbanken lager liggen dan u voorgesteld krijg bij renteverlenging. Dan wilt u profiteren van die lage hypotheekrente door over te stappen naar een andere bank.

Andere hypotheekvorm

Oversluiten geeft u niet alleen de mogelijkheid om over te stappen naar een lagere hypotheekrente. U kunt uw hele hypotheek opnieuw inrichten. Ook de keuze voor een andere hypotheekvorm is daarbij mogelijk, natuurlijk binnen de fiscale regels. Zo kunt u wellicht die nare woekerpolis aan de kant zetten.

Hogere hypotheek

Misschien overweegt u een extra bedrag te lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing? Dan is een tweede hypotheek bij uw huidige bank een logische gedachte. Ook hier kan oversluiten u behoorlijk geld besparen. Dan kunt u immers gebruik maken van de laagste hypotheekrente en uw hypotheek als geheel herzien.

Besparen ondanks kosten

Aan het oversluiten van uw hypotheek zijn kosten verbonden. U moet naar de notaris, er moet een taxatierapport opgesteld worden en het hypotheekadvies kost geld. Stapt u over tijdens een lopende rentevastperiode, dan is er vaak sprake van een boeterente. Ondanks deze kosten kunt u vaak toch besparen door oversluiten. De kosten worden dan ruim goedgemaakt door de lagere hypotheekrente.

Kunt u besparen door oversluiten?

Nu levert oversluiten niet voor iedereen een besparing op. Dat is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Om na te gaan hoe dat voor u uitpakt, kunt u een vrijblijvende telefonische hypotheekafspraak maken met een hypotheekexpert. Deze kan voor u in beeld brengen of oversluiten voor u interessant is of niet.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente bij oversluiten
Online berekenen: berekenen zelf uw bruto en netto maandlasten

Op de hoogte blijven over hypotheken?

Altijd op de hoogte over Homefinance

Je gegevens zijn bij ons veilig
Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek