Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Een besparing op uw hypotheek is ongetwijfeld welkom. Logisch: geld besparen is altijd prettig, zeker als het gaat om grote bedragen zoals bij een hypotheek. Het oversluiten van uw hypotheek kan op verschillende manieren een besparing opleveren.

Lagere hypotheekrente

De gedachte aan het oversluiten van uw hypotheek speelt vooral als de hypotheekrente laag is. Lager dan de rente die u nu over uw hypotheek betaalt. Of als de tarieven van andere hypotheekbanken lager liggen dan u voorgesteld krijg bij renteverlenging. Dan wilt u profiteren van die lage hypotheekrente door over te stappen naar een andere bank.

Andere hypotheekvorm

Oversluiten geeft u niet alleen de mogelijkheid om over te stappen naar een lagere hypotheekrente. U kunt uw hele hypotheek opnieuw inrichten. Ook de keuze voor een andere hypotheekvorm is daarbij mogelijk, natuurlijk binnen de fiscale regels. Zo kunt u wellicht die nare woekerpolis aan de kant zetten.

Hogere hypotheek

Misschien overweegt u een extra bedrag te lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing? Dan is een tweede hypotheek bij uw huidige bank een logische gedachte. Ook hier kan oversluiten u behoorlijk geld besparen. Dan kunt u immers gebruik maken van de laagste hypotheekrente en uw hypotheek als geheel herzien.

Besparen ondanks kosten

Aan het oversluiten van uw hypotheek zijn kosten verbonden. U moet naar de notaris, er moet een taxatierapport opgesteld worden en het hypotheekadvies kost geld. Stapt u over tijdens een lopende rentevastperiode, dan is er vaak sprake van een boeterente. Ondanks deze kosten kunt u vaak toch besparen door oversluiten. De kosten worden dan ruim goedgemaakt door de lagere hypotheekrente.

Kunt u besparen door oversluiten?

Nu levert oversluiten niet voor iedereen een besparing op. Dat is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Om na te gaan hoe dat voor u uitpakt, kunt u een vrijblijvende telefonische hypotheekafspraak maken met een hypotheekexpert. Deze kan voor u in beeld brengen of oversluiten voor u interessant is of niet.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente bij oversluiten
Online berekenen: berekenen zelf uw bruto en netto maandlasten

Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.