Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremie 2019 bij DSW: 4,50 euro hoger

Premie basisverzekering omhoog, eigen risico blijft 375 euro

Premie basisverzekering omhoog, eigen risico blijft 375 euro

Traditiegetrouw is zorgverzekeraar DSW de eerste die haar zorgpremie voor het nieuwe jaar bekendmaakt. De premie voor de basisverzekering wordt daar in 2019 € 1.344 per jaar – ofwel € 112 per maand. De stijging is daarmee € 4,50 per maand.

Uitgebreide uitleg DSW zorgpremie 2019

DSW geeft een uitgebreide uitleg over de opbouw van haar premie voor het nieuwe jaar. Daaruit blijkt dat ze per jaar per verzekerde € 58 gaan interen op hun reserves.

Korting op eigen risico bij DSW

Net als in 2018 hanteert DSW als eigen risico in 2019 niet de wettelijke € 385 per verzekerde, maar € 375. Dit is een symbolische korting uit protest tegen de hoogte van het eigen risico. DSW vindt dat het effect de bedoelde remmende werking op onnodige zorg allang uitgewerkt is en wil duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen. De € 5 die DSW nodig heeft voor deze verlaging is opgeteld bij de premie – die anders € 1.339 zou zijn.

Zorgpremie bij DSW door de jaren heen

Bij HomeFinance.nl kunt u niet alleen zien welke zorgpremie DSW komend jaar en dit jaar hanteert – u kunt ook verder terugkijken:

DSW zorgpremie 2019 2018 2017 2016

Hiermee krijgt u een beeld van de ontwikkeling van de zorgpremie bij DSW door de jaren heen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek