Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
zaterdag 10 november 2018, 22:00
#zorgverzekering

Zo langzaam maar zeker zijn de meeste zorgpremies voor 2019 bekend. Zilveren Kruis is de laatste van de 4 grote zorgverzekeraars die de premies bekend heeft gemaakt. VGZ, CZ en Menzis hadden dit al eerder gedaan. De premies van Zilveren Kruis stijgen in 2019 harder dan de premies van de meeste concurrenten. Hieronder ziet u een overzicht van de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis en de premies voor 2019 en de voorgaande jaren.

Basis Budget Polis:

Basis Zeker Polis:

Basis Exclusief Polis:


Zorgkosten stijgen

Zilveren Kruis geeft aan dat de premiestijging met name te wijten is aan het feit dat er steeds meer dure medicijnen beschikbaar komen en we steeds meer zorg gebruiken. Bovendien heeft de overheid de dekking van de basisverzekering in 2019 ook uitgebreid.

Zorgverzekering oversluiten?

Nog niet alle premies zijn bekend. Verzekeraars mogen uiterlijk 12 november de zorgpremie voor 2019 bekendmaken. De verwachting is dat de laatste premies pas op het allerlaatste moment bekendgemaakt zullen worden. Verzekerden hebben dan tot eind van het jaar om - indien gewenst - een andere zorgverzekering te kiezen.

Vergelijk de bekendgemaakte zorgpremies

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.