Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Online schuldenoverzicht vanaf 2019

Schuldenwijzer laat schulden zien - niet alle leningen

Schuldenwijzer laat schulden zien – niet alle leningen

Deurwaardersorganisaties Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) en Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een online schuldenoverzicht voor de consument. Dit overzicht zal vanaf 2019 te raadplegen zijn op www.schuldenwijzer.nl

Schuldenwijzer.nl: online overzicht van schulden

Online overzicht van schulden, niet van leningen

Het gaat hierbij niet om een gewone leningen – die staan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Waar schuldenwijzer voor zorgt is een overzicht van alle schulden die geregistreerd staan bij gerechtsdeurwaarders en diverse overheidsinstellingen. Dat overzicht is te raadplegen door in te loggen met een DigiD – na inloggen kan de schuldenaar ook anderen toestemming geven om het overzicht in te zien.

Sneller schuldhulp, minder incassokosten

Dat moet helpen bij het vroeg signaleren van probleemsituaties en daardoor sneller verlenen van schuldhulp. Daardoor kan rust worden gecreëerd voor de schuldenaar en kunnen schuldverhogende incassokosten worden voorkomen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek