Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente daalt tot onder 1 procent

Laagste hypotheekrente tot en met 5 jaar nu 0,99 procent

Laagste hypotheekrente tot en met 5 jaar nu 0,99 procent

De hypotheekrentes blijven dalen. Ook vandaag verlagen weer meerdere hypotheekinstellingen hun rentes. Bijzonder is de rentewijziging die Centraal Beheer doorvoert: vanaf vandaag is het mogelijk om bij Centraal Beheer een hypotheek aan te vragen met een rente van 0,99 procent.

Bijzonder: 5 jaar vast voor onder de 1 procent

Deze 0,99 procent rente geldt voor lineaire hypotheken en annuiteitenhypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en een rentevaste periode van 1 tot en met 5 jaar. Het is niet voor het eerst dat een hypotheekrente van minder dan 1% aangeboden wordt. In onderstaande grafiek tonen wij de minimale hypotheekrente van de afgelopen jaren bij een rentevaste periode van 1 en 2 jaar vast (voor een annuiteitenhypotheek met NHG). Hierbij valt te zien dat voor beide looptijden al eerder een rente van 0,99% mogelijk was. Bij de looptijd van 1 jaar vast was het de ING die in 2016 klanten deze rente aanbood. En bij 2 jaar vast was het in hetzelfde jaar de ABN Amro.

Bron: HomeFinance.nl

Voor de 5 jaars hypotheekrente is het wel uniek. In onderstaande grafiek ziet u de historische laagste hypotheekrente voor een annuiteitenhypotheek met NHG met een rentelooptijd van 5 jaar.

Bron: HomeFinance.nl

Ook voor andere renteperioden zijn de hypotheekrentes momenteel historisch gezien heel laag. De verwachting is dat deze rentes in de komende maanden nog wel wat door kunnen dalen. De grote vraag is wat er daarna gebeurt. Gezien de onzekerheden in verband met o.a. de Brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China is het momenteel heel lastig te voorspellen wat de rentes volgend jaar zullen doen.

Bekijk en vergelijk de actuele hypotheekrentes voor alle looptijden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Reactie op: Korse van dinsdag september 3, 2019 11:55
  Ja hoor, bij wonen ook in een watervilla en hebben al 17 jaar gewoon een hypotheek bij de rabobank.

 2. Reactie op: richard van maandag september 9, 2019 17:43
  Ik heb een Euribor hypotheek maar geloof er weinig van dat de rente nog veel verder gaat dalen. Als ik hoor dat de vakbonden volgend jaar 5% loonsverhoging gaan eisen moet dat gevolgen krijgen voor de inflatie en de rentes. Olieprijzen die zo maar omhoog (kunnen) knallen bij escalatie in het midden-oosten .

  Ook zijn er mij teveel mensen overtuigd van een verder daling van de rente. Als de meerderheid zoiets verwacht gaat het vaak juist niet gebeuren.Ik overweeg dan ook sterk mijn rente voor 10 jaar vast te zetten tegen 1,49%. ik heb wel genoeg geprofiteerd van de Euribor en 10 jaar zekerheid is ook wat waard!

 3. Reactie op: Peter van woensdag september 4, 2019 08:57
  Heel simpel.
  Huis kopen, jaar vastzetten, daling afwachten, bij stijging lang vastzetten.
  Hypotheek van een jaar kost weinig om open te breken.
  Wel naar een goeie bank gaan, met goede voorwaarden……rabo ofzo…….
  Je zou gek zijn als je nu lang vastzet,,,,,,,,, wie doet je wat, het ergste wat je kan overkomen is een stijging van 0.2 per keer……….Het beste wat je het komende jaar kan overkomen is een daling van 1%………
  Das lekker, en bovenstaande is risicoloos…….vraag de deskundige (bank) maar.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek