Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 2 september 2019, 10:50
#hypotheek

De hypotheekrentes blijven dalen. Ook vandaag verlagen weer meerdere hypotheekinstellingen hun rentes. Bijzonder is de rentewijziging die Centraal Beheer doorvoert: vanaf vandaag is het mogelijk om bij Centraal Beheer een hypotheek aan te vragen met een rente van 0,99 procent.

Bijzonder: 5 jaar vast voor onder de 1 procent

Deze 0,99 procent rente geldt voor lineaire hypotheken en annuiteitenhypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en een rentevaste periode van 1 tot en met 5 jaar. Het is niet voor het eerst dat een hypotheekrente van minder dan 1% aangeboden wordt. In onderstaande grafiek tonen wij de minimale hypotheekrente van de afgelopen jaren bij een rentevaste periode van 1 en 2 jaar vast (voor een annuiteitenhypotheek met NHG). Hierbij valt te zien dat voor beide looptijden al eerder een rente van 0,99% mogelijk was. Bij de looptijd van 1 jaar vast was het de ING die in 2016 klanten deze rente aanbood. En bij 2 jaar vast was het in hetzelfde jaar de ABN Amro.

Bron: HomeFinance.nl

Voor de 5 jaars hypotheekrente is het wel uniek. In onderstaande grafiek ziet u de historische laagste hypotheekrente voor een annuiteitenhypotheek met NHG met een rentelooptijd van 5 jaar.

Bron: HomeFinance.nl

Ook voor andere renteperioden zijn de hypotheekrentes momenteel historisch gezien heel laag. De verwachting is dat deze rentes in de komende maanden nog wel wat door kunnen dalen. De grote vraag is wat er daarna gebeurt. Gezien de onzekerheden in verband met o.a. de Brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China is het momenteel heel lastig te voorspellen wat de rentes volgend jaar zullen doen.

Bekijk en vergelijk de actuele hypotheekrentes voor alle looptijden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.