Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Onafhankelijk onderzoek naar Kifid

Minister Hoekstra reageert op klachten over klachteninstituut

Minister Hoekstra reageert op klachten over klachteninstituut

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid). Deze belofte heeft minister Hoekstra van Financiën gedaan nadat er weer een golf van verontwaardiging over de klachtenbehandeling in de financiële sector is ontstaan.

Kifid lijkt op hand banken en verzekeraars

Afgelopen maandag was het Kifid onderwerp van een item in Radar – met als kern dat het erop lijkt dat het klachteninstituut wel erg op de hand van banken en verzekeraars lijkt te zijn. Dat je er als consument ‘zonder dure Zuidas-advocaat’ weinig kans maakt om je gelijk te krijgen.

Samenstelling evaluatiecommissie

Er zou al een evaluatie ingepland staan, maar met name de SP was bang dat die niet onafhankelijk zou zijn. De minister heeft nu toegezegd dat hij zelf de evaluatiecommissie zal samenstellen, zodat het Kifid niet bepaalt wie de onafhankelijkheid gaat beoordelen.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de financiële wereld?
Meld je aan voor de gratis HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek