overige economische ontwikkelingen
Gepubliceerd op: 30-1-2020 om 07:41

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid). Deze belofte heeft minister Hoekstra van Financiën gedaan nadat er weer een golf van verontwaardiging over de klachtenbehandeling in de financiële sector is ontstaan.

Kifid lijkt op hand banken en verzekeraars

Afgelopen maandag was het Kifid onderwerp van een item in Radar - met als kern dat het erop lijkt dat het klachteninstituut wel erg op de hand van banken en verzekeraars lijkt te zijn. Dat je er als consument 'zonder dure Zuidas-advocaat' weinig kans maakt om je gelijk te krijgen.

Samenstelling evaluatiecommissie

Er zou al een evaluatie ingepland staan, maar met name de SP was bang dat die niet onafhankelijk zou zijn. De minister heeft nu toegezegd dat hij zelf de evaluatiecommissie zal samenstellen, zodat het Kifid niet bepaalt wie de onafhankelijkheid gaat beoordelen.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de financiële wereld?
Meld je aan voor de gratis HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Aangemaakt door Didi vaarwel op 08-03-2020 11:15

 Ik wil de winstuitkering (ca. 7.000,-) apart uitgekeerd ontvangen en niet opgeteld bij het totaal (ca. 82.000,-). Ik klaag bij de Goudse al vanaf 2011 en vroeg meer duidelijkheid over mijn pensioen en kreeg toen het antwoord dat de waarde van mijn pensioen per 01-01-2011 is € 61,457,- waarvan ik ben geschrokken. Diverse keren heb ik de Goudse om openheid van zaken gevraagd, wat de kosten zijn die de Goudse berekend, omdat mijn pensioen afhankelijk is van de hoogte van het beschikbare kapitaal en het tarief die de verzekeraar hanteert bij de aankoop van mijn pensioen. Het antwoord is dat zij mij dat niet geven i.v.m. concurrentie. Hulp gevraagd aan KIfid en zij helpen mij niet en volgens hen moet ik weer opnieuw gaan klagen bij de goudse, wat ik dus al heel lang doe!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.