Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Populaire rentevaste perioden hypotheek goedkoper dan ooit

20 en 30 jaars hypotheekrentes bereiken laagste niveau ooit

20 en 30 jaars hypotheekrentes bereiken laagste niveau ooit

Hypotheekaanbieder Lot voert per morgen een hypotheekrenteverlaging door. Het tarief voor een annuiteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en een rentevaste periode van 20 jaar wordt verlaagd van 1,31% naar 1,28%. Hiermee bereikt de rente op de meest populaire rentevaste periode van dit moment het laagste niveau ooit! De 30 jaars rente heeft met 1,63% eerder deze week al een all-time low bereikt.

Bekijk de hypotheekrente voor uw situatie

Historische renteniveaus

We zijn er de laatste jaren aan gewend geraakt dat de hypotheekrentes historisch gezien extreem laag zijn. In onderstaande grafiek tonen wij de renteontwikkeling (scherpste rente voor een hypotheek met NHG) over de afgelopen 10 jaar. Nog geen 10 jaar geleden betaalde je nog bijna 4,5% meer bij een renteperiode van 20 jaar of meer.

Wat betekent dit voor de maandlasten?

De gemiddelde huizenprijs is op dit moment 354.000 euro. Stel dat je een annuiteitenhypotheek afsluit voor dit bedrag en je betaalt een hypotheekrente van 1,28%, dan zijn de bruto maandlasten 1.185 euro. Over de gehele looptijd bedragen de bruto lasten dan ongeveer 427.000 euro. Als je dezelfde berekening uitvoert met een rente van 5,78% (zoals nog geen 10 jaar geleden), dan worden de bruto maandlasten 2.073 euro en betaal je over de gehele looptijd van de hypotheek bruto ongeveer 746.000 euro. Een enorm verschil.

Hypotheekrente zonder NHG daalt minder

De renteverlaging die Lot doorvoert, geldt alleen voor hypotheken met NHG. De hypotheekrentes voor hypotheken zonder NHG worden morgen niet verlaagd. Dat komt wel overeen met het beeld van het laatste halve jaar. De hypotheekrentes voor hypotheken met NHG laten sinds het ontstaan van de coronacrisis een grotere daling zien dan de hypotheekrentes voor hypotheken zonder NHG.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek