Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Groene hypotheek steeds populairder

Lagere hypotheekrente voor duurzame huizen

Lagere hypotheekrente voor duurzame huizen

Groene hypotheken blijken steeds populairder te worden. Dit blijkt uit een onderzoek van Nu.nl. Met een duurzame hypotheek krijgt de woningbezitter een korting op de hypotheekrente – dat maakt het extra interessant om te letten op de energiezuinigheid van een huis.

Vergelijk online de actuele hypotheekrentes

Duurzaamheid hot item

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. De overheid doet er van alles aan om ons bewuster om te laten gaan met energie. Naast auto’s zijn huizen hierbij een belangrijk aandachtspunt. In onze huizen verbruiken we immers veel energie: elektriciteit en gas. Door woningen te verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen, HR-ketels en betere isolatie kan dat energieverbruik behoorlijk omlaag.

Lagere hypotheekrente voor duurzame woning

Hypotheekverstrekkers dragen hun steentje bij met speciale duurzame hypotheken. Om zo’n hypotheek te kunnen krijgen moet je óf een duurzaam huis kopen, of energiebesparende maatregelen treffen. Afhankelijk van het energielabel krijgt de woningbezitter dan een korting op de hypotheekrente. Een duurzame woning kan zo dus leiden tot lagere hypotheeklasten.

Banken en hypotheekadviseurs

De mogelijkheid om een groene hypotheek af te sluiten is er al veel langer – toch worden die duurzame hypotheken de laatste tijd steeds vaker afgesloten. Dat lijkt vooral te komen doordat hypotheekadviseurs de mogelijkheid van zo’n hypotheek steeds vaker in hun gesprekken meenemen.

Voordeel voor nieuwbouwwoningen

Deze ontwikkeling ziet John Esser van NHP Hypotheekadvies ook. “Vooral bij nieuwbouw wordt steeds vaker voor een duurzame hypotheek gekozen. Dat is ook niet zo gek, omdat bij nieuwbouw tegenwoordig goed gelet wordt op de duurzaamheid. Deze woningen krijgen vaak een goed energielabel en komen daardoor in aanmerking voor de laagste hypotheekrentes. Als hypotheekadviseur is het natuurlijk belangrijk om klanten op deze mogelijke korting te wijzen.”

Bijdrage aan halen klimaatdoelen 

De lagere hypotheekrente is voor woningbezitters een duidelijke motivatie om te kiezen voor een groene hypotheek. Waarom zijn hypotheekverstrekkers bereid om genoegen te nemen met die lagere rente? Naar eigen zeggen willen ze een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Ook financiële instellingen hebben zich immers verbonden aan het Nederlandse klimaatakkoord.

Niet alleen banken en verzekeraars, ook pensioenfondsen en beleggingsinstellingen leveren via deze weg een bijdrage aan het halen van de klimaatdoelen. Zij vinden het belangrijk dat hun geld in duurzame woningen geïnvesteerd wordt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek