Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Gespreid betalen creditcard niet meer aan te vragen

Nieuwe cards alleen met elke maand afrekenen

Nieuwe cards alleen met elke maand afrekenen

Een creditcard met betalen in termijnen is niet meer aan te vragen. ICS Cards – het bedrijf achter de cards van Visa en MasterCard – heeft de Gespreid Betalen Faciliteit uit de opties voor een creditcard gehaald. Wie al gebruik maakt van deze faciliteit houdt de mogelijkheid, nieuw aanvragen kan niet meer.

Creditcard 

Creditcard uitgaven afrekenen

In beginsel worden uitgaven die men doet met een creditcard binnen 21 dagen na het eind van de maand in één keer afgerekend. Die betaling gaat dan met een automatische incasso van de betaalrekening of handmatig met een iDeal betaling of een bankoverschrijving.

Gespreid betalen

Bij de cards van ICS kon de houder in plaats daarvan gebruik maken van de faciliteit Gespreid Betalen. Dan wordt het openstaande bedrag niet in één keer in rekening gebracht – het wordt in termijnen geïncasseerd. Bij die betaling in termijnen komt er wel rente bij – doorgaans de maximale rente die voor geld lenen gerekend mag worden. Die maximale rente staat op dit moment op 10%.

Rente betalen over creditcardschuld

Aanvragen gespreid betalen ICS niet meer mogelijk

Sinds 1 april 2021 is het aanvragen van de Gespreid Betalen Faciliteit bij ICS Cards niet meer mogelijk. Bestaande faciliteiten blijven wel bestaan: wie er al gebruik van maakt kan dat blijven doen. Het verhogen van de bestedingslimiet voor gespreid betalen kan echter niet meer. Verlagen wel – met de kanttekening dat het dan niet mogelijk is om in de toekomst terug te keren naar de hogere limiet.

American Express had al geen betaling in termijnen

De andere grote creditcardmaatschappij – American Express – bood de mogelijkheid van gespreid betalen al niet. Daarmee lijkt de mogelijkheid om creditcard uitgaven in termijnen af te rekenen geheel vervallen voor wie deze optie nu nog niet benut. 

Langdurig geld lenen: minder keuze

Deze stap van ICS Cards verkleint de keuzemogelijkheden voor langdurig geld lenen. Het doorlopend krediet is al langer aan het uitsterven – een creditcard met gespreide betaling is in feite vergelijkbaar. Deze vormen van geld lenen kunnen ervoor zorgen dat een consument heel lang schulden houdt, omdat het hierbij mogelijk is om afbetaalde bedragen steeds weer opnieuw op te nemen. 

Persoonlijke lening

Het alternatief is de persoonlijke lening. Daarbij wordt het afbetalen van het geleende bedrag wel gespreid over langere tijd, maar is opnieuw opnemen niet mogelijk. Dit geeft meer controle over de schulden die consumenten aangaan. 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij geld lenen?

Meld je aan voor onze Update Lenen in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek