Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe spaarbank: Klarna uit Zweden

Sparen via internationaal spaarplatform Raisin

Sparen via internationaal spaarplatform Raisin

Nederland is weer een nieuwe spaarmogelijkheid rijker: vanaf vandaag kunnen spaarders hun geld ook stallen bij Klarna uit Zweden.

Klarna bekend als betaaldienstverlener

De naam Klarna is niet nieuw in ons land. Wie regelmatig online aankopen doet via grote webwinkels als H&M of Mediamarkt ken de naam wellicht uit de keuzelijst voor betaalmethodes. Zij leveren de webshops de mogelijkheid om ‘Betaal later’ aan te bieden met uitgestelde betaling. Klarna betaalt de webshop, de koper betaalt Klarna na 14 of 30 dagen.

Internationaal toonaangevend

Klarna biedt hun dienstverlening niet alleen aan in Nederland. Op dit moment is het bedrijf met 3500 medewerkers actief in 17 landen en bedient het 90 miljoen actieve gebruikers. 

Klarna sparen

Van lenen naar sparen

Met de stap om spaargeld uit Nederland op te halen begeeft Klarna zich op een terrein van de financiële dienstverlening: van betalen en lenen naar sparen. De spaarder kan er zowel terecht voor een dagelijks opvraagbare spaarrekening als voor deposito’s.

Niet de hoogste rentes

Bij de introductie van de spaarrekening bieden ze een rente van 0,16% per jaar. Dit is niet de hoogste in de markt – bij Renault Bank staat de rente nog steeds op 0,35%. Maar de spaarrente is bij Klarna wel fors hoger dan bij de Nederlandse spaarbanken.

De deposito’s van Klarna lopen van 12 tot 48 maanden en bieden een rente tot 0,89% per jaar.

Spaarrente percentages

Sparen bij Klarna via Raisin

De spaarproducten van Klarna kunnen vanuit Nederland geopend worden via het internationale spaarplatform Raisin – dezelfde route die ook gelopen wordt voor het openen van een spaarrekening bij Renault Bank. 

Zweedse spaargarantie

Spaargeld dat gestald wordt bij Klarna valt onder het depositogarantiestelsel van Zweden (Riksgälden). Onder dit stelsel is – zoals in alle EU-landen – per persoon een tegenwaarde van €100.000 gegarandeerd onder één bankvergunning. Tegenwaarde, omdat in Zweden niet betaald wordt met de Euro. De garantie in Zweedse kronen staat op dit moment op SEK 1.050.000 per rekeninghouder, per bank.

Spaargarantie in Zweden

Elke maand de laatste spaarnieuwtjes in je mailbox?

Meld je aan voor onze Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek