Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 7 oktober 2021, 09:10
#sparen

Nederland is weer een nieuwe spaarmogelijkheid rijker: vanaf vandaag kunnen spaarders hun geld ook stallen bij Klarna uit Zweden.

Klarna bekend als betaaldienstverlener

De naam Klarna is niet nieuw in ons land. Wie regelmatig online aankopen doet via grote webwinkels als H&M of Mediamarkt ken de naam wellicht uit de keuzelijst voor betaalmethodes. Zij leveren de webshops de mogelijkheid om 'Betaal later' aan te bieden met uitgestelde betaling. Klarna betaalt de webshop, de koper betaalt Klarna na 14 of 30 dagen.

Internationaal toonaangevend

Klarna biedt hun dienstverlening niet alleen aan in Nederland. Op dit moment is het bedrijf met 3500 medewerkers actief in 17 landen en bedient het 90 miljoen actieve gebruikers. 

Klarna sparen

Van lenen naar sparen

Met de stap om spaargeld uit Nederland op te halen begeeft Klarna zich op een terrein van de financiële dienstverlening: van betalen en lenen naar sparen. De spaarder kan er zowel terecht voor een dagelijks opvraagbare spaarrekening als voor deposito's.

Niet de hoogste rentes

Bij de introductie van de spaarrekening bieden ze een rente van 0,16% per jaar. Dit is niet de hoogste in de markt - bij Renault Bank staat de rente nog steeds op 0,35%. Maar de spaarrente is bij Klarna wel fors hoger dan bij de Nederlandse spaarbanken.

De deposito's van Klarna lopen van 12 tot 48 maanden en bieden een rente tot 0,89% per jaar.

Spaarrente percentages

Sparen bij Klarna via Raisin

De spaarproducten van Klarna kunnen vanuit Nederland geopend worden via het internationale spaarplatform Raisin - dezelfde route die ook gelopen wordt voor het openen van een spaarrekening bij Renault Bank. 

Zweedse spaargarantie

Spaargeld dat gestald wordt bij Klarna valt onder het depositogarantiestelsel van Zweden (Riksgälden). Onder dit stelsel is - zoals in alle EU-landen - per persoon een tegenwaarde van €100.000 gegarandeerd onder één bankvergunning. Tegenwaarde, omdat in Zweden niet betaald wordt met de Euro. De garantie in Zweedse kronen staat op dit moment op SEK 1.050.000 per rekeninghouder, per bank.

Spaargarantie in Zweden

Elke maand de laatste spaarnieuwtjes in je mailbox?

Meld je aan voor onze Update Sparen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.