Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Openbank zet forse rentestap

Spaanse bank wil Nederlands spaargeld

Spaanse bank wil Nederlands spaargeld

Openbank heeft het aanbod voor spaarders in Nederland sterk verbeterd. De Spaanse bank verhoogde het bedrag waarover ze 6 maanden lang 2% rente vergoeden en ook de rente die na dat eerste halfjaar betaald wordt.

Rente op sparen bij Openbank sterk verbeterd

Tot afgelopen vrijdag (27 januari 2023) zag het spaaraanbod van Openbank in ons land er als volgt uit:

  • 6 maanden lang 2% rente over maximaal € 10.000
  • daarbuiten 1,10% rente

Inmiddels stonden Trade Republic (2%), Renault Bank (1,25%), Bigbank (1,30%) en Bunq (1,31%) boven Openbank in de vergelijking van spaarrekeningen. Daar komt nu verandering in met de wijziging naar:

  • 6 maanden lang 2% rente over maximaal € 100.000
  • daarbuiten (tot en met € 200.000) 1,50% rente 

Met de 2% over maximaal €100.000 zet Openbank zich voor een half jaar op hetzelfde niveau als Trade Republic.

Vergelijk spaarrekeningen

Spaanse spaargarantie

Meer dan € 100.000 per persoon bij één bank stallen is in het kader van de spaargarantie niet aan te raden. Geld bij Openbank valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel, is dus niet gegarandeerd in Nederland.

Sparen bij Openbank

Kennismaken met gratis betaalrekening

Openbank zet hiermee een grote stap in de top van de spaarrekeningen die Nederlanders kunnen openen. Je kunt bij deze bank alleen sparen in combinatie met een betaalrekening – die rekening is volledig gratis. Het spaaraanbod kan dan ook prima bedoeld zijn om mensen kennis te laten maken met deze gratis betaalrekening.

Meer over gratis betaalrekeningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek