HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente omhoog bij Renault Bank

Franse bank verhoogt rente op spaarrekening naar 1,55%

Franse bank verhoogt rente op spaarrekening naar 1,55%

De renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) werkt door in de spaarrentes. Spaarplatform Raisin laat weten dat de rente op spaarrekeningen van Renault Bank vandaag om 12 uur verhoogd wordt naar 1,55%. 

Renault Bank van 1,25% naar 1,55%

Renault Bank maakt hiermee een rentesprong van 0,30% – de rente staat op dit moment nog op 1,25%. Daarmee wordt (nog) niet de hele renteverhoging van de ECB doorgegeven. Wellicht gebeurt dit in een later stadium alsnog – dat zal afhankelijk zijn van de stappen die concurrerende banken zetten.

Renault Bank

Rentes van één bank verschillen per land

Banken die in meerdere landen actief zijn kunnen per land een andere spaarrente hanteren. Ook in Duitsland kunnen mensen een spaarrekening openen bij Renault Bank. Dat gaat niet via Raisin of een ander spaarplatform, je hebt daar Renault Bank direkt. In Duitsland haalt deze Franse bank dus rechtstreeks geld op, zoals Openbank en Bigbank bij ons doen.

Duitser krijgt hogere rente van Renault Bank

Vorige week was de rente daar 1,40% (bij ons 1,25%) plus een actie met voor nieuwe klanten 3 maanden lang 2,00%. Het tarief stond daardoor in vergelijkingen vorige week al op 1,56%. Dezelfde Franse bank betaalt dus in Duitsland een hogere rente dan in Nederland. De meest logische verklaring daarvoor is de magere concurrentie van andere banken in ons land. Helaas zijn de rekeningen bij Renault Bank direkt alleen te openen voor inwoners van Duitsland.

Renault Bank direkt in Duitsland

Serieuze concurrentie nodig voor hogere rente

Dit laat ook zien dat er ruimte is voor een verdere renteverhoging door Renault Bank in Nederland. De bank zal dit alleen doen als er sprake is van serieuze concurrentie. De 2,00% rente van Trade Republic wordt door de Fransen kennelijk niet als zodanig ervaren. 

Wachten op andere banken

Als andere banken in Nederland een hogere rente gaan betalen voor spaargeld is de kans groot dat Renault Bank meebeweegt. Het wachten is dus op nieuwe renteverhogingen bij concurrerende banken.

Nummer 2 in vergelijking hoogste spaarrentes

Met de nieuwe rente komt Renault Bank weer op nummer 2 in de vergelijking van hoogste spaarrentes in Nederland – voor sparen zonder voorwaarden. Het geld dat er gestald wordt valt onder het Franse depositogarantiestelsel, dus niet onder de Nederlandse spaargarantie.

Vergelijking spaarrentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen