Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 5 april 2023, 09:22
#betalen #banken en verzekeraars

Neobank bunq timmert verder aan de weg. Na het doorvoeren van de hoogste spaarrente voor vrij opvraagbaar spaargeld in Nederland heeft bunq nu een bankvergunning aangevraagd in de Verenigde Staten.

Amerika veroveren via expats en ondernemers

Via de 5 miljoen Europese expats die in de VS aan het werk zijn wil bunq de Amerikaanse markt veroveren. Ook ondernemers met belangen in de VS zijn een interessant kanaal.

bunq

Bankieren in meerdere valuta

In Europa heeft de bank al grote stappen gezet met innovatief bankieren via een app. Zo kunnen klanten van bunq bankieren in meerdere valuta. Dat is voor expats en ondernemers met belangen in de VS een handige feature waarmee ze kunnen besparen op extra kosten en het risico van fluctuerende wisselkoersen.

Transparantie bij banken in VS ver te zoeken

Volgens bunq zijn banken in de Verenigde Staten niet zo transparant als we in Europa van een bank gewend zijn. De kosten die ze in rekening brengen zijn vaak niet duidelijk. Via de expats en ondernemers hoopt de bank het Amerikaanse publiek kennis te laten maken met haar app om te bankieren zonder verborgen kosten of minimumsaldo.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.