Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Renault Bank verhoogt spaarrente naar 2,4%

Nieuwe renteverhoging bij Franse bank

Nieuwe renteverhoging bij Franse bank

De spaarrente bij Renault Bank gaat per vandaag 12.00 uur verder omhoog: vanaf vanmiddag vergoedt de bank uit Frankrijk 2,4% rente (nominaal) op haar spaarrekening.

Spaarrentes vergelijken

Renault Bank: koppositie bij hoogste spaarrente

Met deze verhoogde rente neemt Renault Bank de koppositie in de vergelijking van sparen zonder voorwaarden over van de Zweedse banken Klarna en Nordax Bank. Daar staat de spaarrente op dit moment op 2,37%.

Nominale & effectieve rente

De nominale rente bij Renault Bank gaat omhoog van 2,3% naar 2,4%. Effectief ligt deze iets hoger doordat de bank meerdere malen per jaar rente uitkeert. Elk kwartaal wordt er rente bijgeboekt op de rekening. De spaarder profiteert daardoor van het rente-op-rente effect: de bijgeboekte rente levert de rest van het jaar ook weer rente op. Daarmee komt de effectieve rente uit op 2,42% (op dit moment 2,32%).

Spaarrente verder omhoog bij Renault Bank

Internationaal spaarplatform Raisin

Het openen van een spaarrekening bij Renault Bank loopt voor Nederlandse spaarders via het internationale spaarplatform Raisin. Het spaargeld bij de Franse bank valt onder de spaargarantie van Frankrijk. Dat geldt ook voor de rekeningen van Klarna en Nordax Bank – waarbij het Zweedse depositogarantiestelsel van toepassing is.

Concurrentie van Bigbank uit Estland

Een andere speler in de top van de spaarrentes is Bigbank uit Estland. De rente is daar op dit moment – sinds 15 juni 2023 – 2,35%. Deze bank en Renault Bank houden elkaar sterk in de gaten. Het is niet ondenkbaar dat deze renteverhoging uit Frankrijk binnenkort tot een nieuwe stap bij Bigbank zal leiden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek