Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 22 juni 2023, 08:42
#banken en verzekeraars #sparen

De spaarrente bij Renault Bank gaat per vandaag 12.00 uur verder omhoog: vanaf vanmiddag vergoedt de bank uit Frankrijk 2,4% rente (nominaal) op haar spaarrekening.

Spaarrentes vergelijken

Renault Bank: koppositie bij hoogste spaarrente

Met deze verhoogde rente neemt Renault Bank de koppositie in de vergelijking van sparen zonder voorwaarden over van de Zweedse banken Klarna en Nordax Bank. Daar staat de spaarrente op dit moment op 2,37%.

Nominale & effectieve rente

De nominale rente bij Renault Bank gaat omhoog van 2,3% naar 2,4%. Effectief ligt deze iets hoger doordat de bank meerdere malen per jaar rente uitkeert. Elk kwartaal wordt er rente bijgeboekt op de rekening. De spaarder profiteert daardoor van het rente-op-rente effect: de bijgeboekte rente levert de rest van het jaar ook weer rente op. Daarmee komt de effectieve rente uit op 2,42% (op dit moment 2,32%).

Spaarrente verder omhoog bij Renault Bank

Internationaal spaarplatform Raisin

Het openen van een spaarrekening bij Renault Bank loopt voor Nederlandse spaarders via het internationale spaarplatform Raisin. Het spaargeld bij de Franse bank valt onder de spaargarantie van Frankrijk. Dat geldt ook voor de rekeningen van Klarna en Nordax Bank - waarbij het Zweedse depositogarantiestelsel van toepassing is.

Concurrentie van Bigbank uit Estland

Een andere speler in de top van de spaarrentes is Bigbank uit Estland. De rente is daar op dit moment - sinds 15 juni 2023 - 2,35%. Deze bank en Renault Bank houden elkaar sterk in de gaten. Het is niet ondenkbaar dat deze renteverhoging uit Frankrijk binnenkort tot een nieuwe stap bij Bigbank zal leiden.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.