Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 5 juli 2023, 11:15
#sparen #inflatie

In het eerste kwartaal van 2023 hebben Nederlandse huishoudens meer gespaard dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

De inflatie was hoog in de eerste drie maanden van dit jaar. Daardoor stegen de uitgaven van huishoudens - maar de inkomens namen sterker toe dan de consumptieve bestedingen.

Ondanks hoge inflatie veel sparen

Het bruto beschikbare inkomen was 16 miljard euro hoger dan in het eerste kwartaal van 2022. De uitgaven aan goederen en diensten stegen met 15 miljard euro. Per saldo hielden Nederlanders in totaal meer geld over. Huishoudens kunnen dus ondanks de hoge inflatie toch relatief veel blijven sparen.Inkomen, bestedingen en besparingen | CBS.nl

Hoogste rente voor spaargeld

Ondertussen stijgt de spaarrente door. Iedere dag zijn er wel banken die de rente op hun spaarrekeningen of deposito's verhogen. 

Laatste rentewijzigingen bij sparen

Op dit moment is de hoogste spaarrente voor sparen zonder voorwaarden 2,60% bij Bigbank uit Estland, voor een deposito dat 1 jaar vaststaat is de hoogste rente momenteel 4,0% bij Banca Progetto uit Italië.

Hoogste spaarrentes

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.