Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meer gespaard in eerste kwartaal 2023

Uitgaven hoger, inkomsten stegen nog meer

Uitgaven hoger, inkomsten stegen nog meer

In het eerste kwartaal van 2023 hebben Nederlandse huishoudens meer gespaard dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

De inflatie was hoog in de eerste drie maanden van dit jaar. Daardoor stegen de uitgaven van huishoudens – maar de inkomens namen sterker toe dan de consumptieve bestedingen.

Ondanks hoge inflatie veel sparen

Het bruto beschikbare inkomen was 16 miljard euro hoger dan in het eerste kwartaal van 2022. De uitgaven aan goederen en diensten stegen met 15 miljard euro. Per saldo hielden Nederlanders in totaal meer geld over. Huishoudens kunnen dus ondanks de hoge inflatie toch relatief veel blijven sparen.Inkomen, bestedingen en besparingen | CBS.nl

Hoogste rente voor spaargeld

Ondertussen stijgt de spaarrente door. Iedere dag zijn er wel banken die de rente op hun spaarrekeningen of deposito’s verhogen. 

Laatste rentewijzigingen bij sparen

Op dit moment is de hoogste spaarrente voor sparen zonder voorwaarden 2,60% bij Bigbank uit Estland, voor een deposito dat 1 jaar vaststaat is de hoogste rente momenteel 4,0% bij Banca Progetto uit Italië.

Hoogste spaarrentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek