Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Ruim 600 euro hogere energierekening

Wat is het effect van het prijsplafond voor energie?

Wat is het effect van het prijsplafond voor energie?

De energieprijzen van juni 2023 zouden op jaarbasis leiden tot een energierekening die bij gemiddeld verbruik ruim € 600 hoger ligt dan bij de prijzen van juni 2022, een stijging van 37%. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Energieprijzen vergelijken!

Hogere energieprijzen: jaarbedrag € 630 hoger

Gemeten met de prijzen van afgelopen maand komt de jaarrekening voor een huishouden met gemiddeld energieverbruik uit op € 2.320. In juni 2022 was dat nog € 1.690 – een verschil dus van € 630. Het gemiddelde verbruik is enigszins gedaald, dat zorgde voor een verlaging van € 40. Bij gelijkblijvend verbruik zou de stijging € 670 zijn geweest.

Ontwikkeling energierekening tm juni 2023 | CBS.nl

De gemiddelde energierekening is iets lager dan bij de prijzen van mei 2023. Sinds december 2022 is de rekening steeds een stapje lager uitgekomen. 

Effect prijsplafond sterk verminderd

Het prijsplafond dat in 2023 van kracht is voor energietarieven heeft nog maar beperkt gevolgen voor de gemiddelde rekening. Dat komt doordat het prijspeil van energie in juni veelal beneden het prijsplafond lag. In januari van dit jaar was dat heel anders:

Energierekening met prijsplafondkorting januari / juni 2023 | CBS

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek