Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Extra kosten voor eigenaars zonnepanelen

Vandebron gaat vaste terugleveringskosten in rekening brengen

Vandebron gaat vaste terugleveringskosten in rekening brengen

De ruim 70.000 eigenaars van zonnepanelen die energie afnemen bij Vandebron gaan extra kosten betalen. Zij gaan meer meebetalen aan de kosten die komen kijken bij het terugleveren van stroom aan het net.

Teruggeleverde stroom 

Het terugleveren van stroom is aan de orde zodra de zonnepanelen van een huishouden meer stroom opwekken dan op dat moment verbruikt wordt. Die teveel opgewekte stroom gaat terug het stroomnet in.

Stroomoverschot kostbaar voor energiebedrijf

Dat is nog geen probleem zolang die teruggeleverde stroom ook verbruikt wordt door de klanten van het energiebedrijf. Het komt echter voor dat er op zonnige dagen in totaal teveel stroom beschikbaar is: dan moet het energiebedrijf dat overschot tegen lage prijzen verkopen op de energiemarkt.

Zonnepanelen

Kosten voor rekening zonnepaneel-eigenaren Vandebron

De kosten van die teruggeleverde stroom werden tot op heden omgeslagen over alle klanten van Vandebron. Dat vindt het energiebedrijf niet fair, daarom gaan ze de eigenaren van zonnepanelen nu meer kosten in rekening brengen. De kosten variëren: van enkele euro’s tot € 46 per maand.

Hoeveel extra betalen?

Het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die een zonnepanelen-eigenaar teruglevert – er zijn 7 schalen bepaald. Wie meer dan 5.000 kWh per jaar teruglevert komt in de hoogste schaal en betaalt € 46 per maand extra.

Vaste terugleveringskosten Vandebron

Wanneer hogere energierekening?

Vandebron zet deze stap half augustus en is voor klanten met een variabel contract per oktober zichtbaar op de energierekening. Wie een vast contract heeft merkt er pas iets van na afloop van de huidige contractstermijn.

Gratis Energiebespaarscan

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek