Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 15 augustus 2023, 08:19
#verduurzamen #energie

De ruim 70.000 eigenaars van zonnepanelen die energie afnemen bij Vandebron gaan extra kosten betalen. Zij gaan meer meebetalen aan de kosten die komen kijken bij het terugleveren van stroom aan het net.

Teruggeleverde stroom 

Het terugleveren van stroom is aan de orde zodra de zonnepanelen van een huishouden meer stroom opwekken dan op dat moment verbruikt wordt. Die teveel opgewekte stroom gaat terug het stroomnet in.

Stroomoverschot kostbaar voor energiebedrijf

Dat is nog geen probleem zolang die teruggeleverde stroom ook verbruikt wordt door de klanten van het energiebedrijf. Het komt echter voor dat er op zonnige dagen in totaal teveel stroom beschikbaar is: dan moet het energiebedrijf dat overschot tegen lage prijzen verkopen op de energiemarkt.

Zonnepanelen

Kosten voor rekening zonnepaneel-eigenaren Vandebron

De kosten van die teruggeleverde stroom werden tot op heden omgeslagen over alle klanten van Vandebron. Dat vindt het energiebedrijf niet fair, daarom gaan ze de eigenaren van zonnepanelen nu meer kosten in rekening brengen. De kosten variëren: van enkele euro's tot € 46 per maand.

Hoeveel extra betalen?

Het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die een zonnepanelen-eigenaar teruglevert - er zijn 7 schalen bepaald. Wie meer dan 5.000 kWh per jaar teruglevert komt in de hoogste schaal en betaalt € 46 per maand extra.

Vaste terugleveringskosten Vandebron

Wanneer hogere energierekening?

Vandebron zet deze stap half augustus en is voor klanten met een variabel contract per oktober zichtbaar op de energierekening. Wie een vast contract heeft merkt er pas iets van na afloop van de huidige contractstermijn.

Gratis Energiebespaarscan

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.