Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Koopsom steeds vaker boven vraagprijs

Ruim kwart wordt verkocht voor de vraagprijs of meer

Ruim kwart wordt verkocht voor de vraagprijs of meer

Steeds meer woningen worden voor de vraagprijs of zelfs daarboven verkocht. Dit blijkt uit cijfers van Calcasa. Waar tijdens de vorige piek in de woningmarkt rond 2008 nog 9 procent van de kopers minimaal de vraagprijs betaalde, is dat momenteel gestegen tot ruim een kwart.

Niet alleen Amsterdam en Utrecht

Het zal geen verbazing wekken dat in Amsterdam (79 procent van de verkochte woningen) en Utrecht (65 procent) veel woningen voor of boven de vraagprijs weggaan. Maar ook in steden als Groningen, Haarlem en Almere moeten kopers momenteel in meer dan de helft van de gevallen minimaal de vraagprijs bieden om een woning te kunnen kopen.

Hypotheekrente verder omlaag

De stijging van de huizenprijzen hangt samen met de historisch zeer lage hypotheekrente. En gezien het feit dat de hypotheekrentes deze week weer verder dalen, ziet het er voorlopig niet naar uit dat de gekte op de huizenmarkt snel zal verdwijnen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek