Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Daling woningverkopen zet door

In mei 9% minder huizen verkocht

In mei 9% minder huizen verkocht

Het aantal huizen dat verkocht wordt blijft dalen. In de afgelopen maand wisselden er ruim minder woningen van eigenaar dan een jaar eerder. De oorzaak is te vinden in het krimpende woningaanbod.

Veel minder appartementen verkocht

In mei 2018 kwam het aantal woningverkopen uit op 18.237, dat is 9% lager uit dan in mei 2017. Een jaar geleden was het nog 24% gestegen. De daling komt vooral uit het aantal verkochte appartementen: dat daalde met maar liefst 13%. Bij hoekwoningen was de daling het minst sterk: 4%.

Verbouwen in plaats van verhuizen

Terwijl er dus veel minder woningen verkocht werden steeg het aantal verstrekt hypotheken met 1,7% naar 29.593. Daaruit valt af te leiden dat meer mensen kiezen voor het verbouwen van hun huidige woning in plaats van de aankoop van een ander huis.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek