Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Dual listing

Uitleg over financiële woorden

Engelse term waarmee bedoeld wordt dat een aandeel van een onderneming een beursnotering heeft op meerdere effectenbeurzen.

Engelse term waarmee bedoeld wordt dat een aandeel van een onderneming een beursnotering heeft op meerdere effectenbeurzen.In Nederland geldt bijvoorbeeld dat meerdere ondernemingen zowel een notering op Euronext Amsterdam hebben (of in het verleden hadden) als ook op de New York Stock Exchange. Denk hierbij aan ING Bank, Royal Dutch en Unilever. De reden om voor dual listing te kiezen is meestal om toegang te krijgen tot een grotere of een andere kapitaalmarkt. Bovendien kan dit de naamsbekendheid en status van een onderneming verhogen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek