Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eurobond

Uitleg over financiële woorden

Een eurobond is een obligatielening waarbij de valuta van de obligatie niet overeenkomt met de valuta van het land van herkomst van de uitgevende instelling.

Een eurobond is een obligatielening waarbij de valuta van de obligatie niet overeenkomt met de valuta van het land van herkomst van de uitgevende instelling.Een voorbeeld van een eurobond is een obligatielening uitgegeven door een Nederlandse onderneming waarbij de obligatie in dollars noteert. De belangrijkste reden van een uitgevende instelling (emittent) om te kiezen voor een eurobond is het afdekken van valutarisico’s. Op het moment dat een onderneming een groot deel van de inkomsten in dollars krijgt, kan het interessant zijn om bij een obligatie te kiezen voor een eurobond in dollars. Op het moment dat de dollar dan zou dalen, dalen de inkomsten van dat bedrijf gerekend in Euro’s. Echter, de rente en eventuele aflossing van de obligatie zijn ook in dollars. Deze lasten worden dan in euro’s gerekend lager. Door deze constructie houden inkomsten en lasten elkaar (deels) in evenwicht.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek