Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Ongedekte optie

Uitleg over financiële woorden

Een ongedekte optie positie ontstaat als de belegger een optie schrijft zonder dat daar een aandelen- of optiepositie tegenover staat.

Een ongedekte optie positie ontstaat als de belegger een optie schrijft zonder dat daar een aandelen- of optiepositie tegenover staat.Bij het ongedekt schrijven van een put-optie loopt de belegger het risico dat de koers van de onderliggende waarde sterk daalt. Dan kan de situatie ontstaan dat de belegger de onderliggende waarde moet kopen tegen een prijs die (veel) hoger ligt dan de dan geldende waarde.Bij het ongedekt schrijven van een call-optie loopt de belegger het risico dat de koers van de onderliggende waarde sterk stijgt. De schrijver van de optie moet de onderliggende waarde dan leveren terwijl hij ze niet in het bezit heeft. Om toch aan zijn verplichting te kunnen voldoen, moet de belegger de onderliggende waarde moet aankopen tegen een (veel) hogere prijs dan de prijs die hij er voor gaat krijgen.Het ongedekt schrijven van opties kan zeer risicovol zijn en is alleen geschikt voor een relatief kleine groep ervaren beleggers. Het ongedekt schrijven van call opties is bij de meeste brokers voor particuliere beleggers niet toegestaan.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek