Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Opstalverzekering

Uitleg over financiële woorden

Een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) is een verzekering waarin uw huis tegen risico’s als brand, storm, inbraak en andere schade verzekerd is.

Een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) is een verzekering waarin uw huis tegen risico’s als brand, storm, inbraak en andere schade verzekerd is.Onder de dekking van de verzekering valt doorgaans het huis zelf (muren, dak, deuren, ramen etc.), maar ook de schuurtjes, schuttingen, leidingen, centrale verwarming en het sanitair. Een opstalverzekering is noodzakelijk voor iedereen die een eigen huis bezit. Hypotheekverstrekkers stellen een opstalverzekering verplicht op het pand waar de hypotheek op wordt gegeven. Daarom dient u bij de hypotheekaanvraag een kopie aan te leveren van de door u gesloten opstalverzekering. Bij een appartement wordt de opstalverzekering vaak voor het gehele pand gesloten door de Vereniging van Eigenaren.Uitgebreide informatie over de opstalverzekering, vindt u hier.Wilt u opstalverzekeringen vergelijken of direct een opstalverzekering afsluiten, klik dan hier.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek