Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

De maandlast van uw hypotheek maakt waarschijnlijk een groot deel uit van uw totale maandbudget. Het is dan ook meer dan prettig als u deze kunt verlagen. Het oversluiten van uw hypotheek kan zorgen voor lagere maandlasten. Zo kunt u dus door oversluiten geld besparen. We leggen graag uit hoe dat kan.

Huidige hypotheek

Of u werkelijk een lagere maandlast kunt bereiken met oversluiten hangt natuurlijk af van uw huidige hypotheek. De inrichting daarvan qua hypotheekvorm(en), looptijd en hypotheekrente bepalen de mogelijkheden. Bij oversluiten kunt u - binnen de fiscale regels - kiezen voor een andere aflosvorm en vooral verdergaan met een lagere hypotheekrente.

Lagere hypotheekrente

Vooral de hoogte van de hypotheekrente die u nu betaalt is belangrijk. Als de rente voor nieuwe hypotheken veel lager ligt zijn er vaak kansen om uw maandlast te verlagen. Een procent lagere rente kan al heel veel uitmaken. Daarom is het juist bij het kiezen van een nieuwe rentevastperiode voor uw hypotheek van belang om ook naar de rentes bij andere banken te kijken.

Kosten bij hypotheek oversluiten

Bij het oversluiten van een hypotheek komen wel kosten kijken. Het zijn de kosten die u altijd maakt bij het afsluiten van een hypotheek: taxatiekosten, notariskosten en hypotheekadvieskosten. En misschien krijgt u ook te maken met boeterente.

Lagere maandlast

Nu denkt u misschien: "Hoe kan ik nou besparen als ik allemaal kosten moet betalen?". Dat komt doordat uw maandlast bij de nieuwe hypotheek lager is - uw betaalt immers voor uw nieuwe hypotheek een lagere hypotheekrente. U bespaart als uw lagere maandlast u meer geld oplevert dan het totaal van de kosten.

Oversluiten interessant voor u?

Het oversluiten van de hypotheek is niet voor iedereen gunstig. Toch is het vaker voordelig dan mensen denken. Maak een vrijblijvende telefonische hypotheekafspraak met een hypotheekexpert om te bepalen of oversluiten voor u interessant is.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente bij oversluiten

Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.