Search
Close this search box.

Lagere maandlast door oversluiten

Oversluiten hypotheek kan maandelijkse lasten verlagen

De maandlast van uw hypotheek maakt waarschijnlijk een groot deel uit van uw totale maandbudget. Het is dan ook meer dan prettig als u deze kunt verlagen. Het oversluiten van uw hypotheek kan zorgen voor lagere maandlasten. Zo kunt u dus door oversluiten geld besparen. We leggen graag uit hoe dat kan.

Huidige hypotheek

Of u werkelijk een lagere maandlast kunt bereiken met oversluiten hangt natuurlijk af van uw huidige hypotheek. De inrichting daarvan qua hypotheekvorm(en), looptijd en hypotheekrente bepalen de mogelijkheden. Bij oversluiten kunt u – binnen de fiscale regels – kiezen voor een andere aflosvorm en vooral verdergaan met een lagere hypotheekrente.

Lagere hypotheekrente

Vooral de hoogte van de hypotheekrente die u nu betaalt is belangrijk. Als de rente voor nieuwe hypotheken veel lager ligt zijn er vaak kansen om uw maandlast te verlagen. Een procent lagere rente kan al heel veel uitmaken. Daarom is het juist bij het kiezen van een nieuwe rentevastperiode voor uw hypotheek van belang om ook naar de rentes bij andere banken te kijken.

Kosten bij hypotheek oversluiten

Bij het oversluiten van een hypotheek komen wel kosten kijken. Het zijn de kosten die u altijd maakt bij het afsluiten van een hypotheek: taxatiekosten, notariskosten en hypotheekadvieskosten. En misschien krijgt u ook te maken met boeterente.

Lagere maandlast

Nu denkt u misschien: “Hoe kan ik nou besparen als ik allemaal kosten moet betalen?”. Dat komt doordat uw maandlast bij de nieuwe hypotheek lager is – uw betaalt immers voor uw nieuwe hypotheek een lagere hypotheekrente. U bespaart als uw lagere maandlast u meer geld oplevert dan het totaal van de kosten.

Oversluiten interessant voor u?

Het oversluiten van de hypotheek is niet voor iedereen gunstig. Toch is het vaker voordelig dan mensen denken. Maak een vrijblijvende telefonische hypotheekafspraak met een hypotheekexpert om te bepalen of oversluiten voor u interessant is.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente bij oversluiten

Op de hoogte blijven over hypotheken?

Altijd op de hoogte over Homefinance

Je gegevens zijn bij ons veilig
Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek