Search
Close this search box.

Mogelijkheden van oversluiten

Waarom hypotheek overzetten naar een andere bank?

Het oversluiten van een hypotheek betekent dat u een nieuwe hypotheek afsluit en met het geld daaruit uw huidige hypotheek aflost. U gaat dus niet verhuizen, alleen uw hypotheek verandert.

Waarom zou u oversluiten? Op deze pagina sommen we allerlei mogelijke situaties op waarin oversluiten aan de orde kan zijn. Met een korte toelichting – voor een uitgebreide uitleg klikt u op het onderwerp waar u meer over wilt weten.

Actuele hypotheekrentes vergelijken

Lagere maandlast

Door het oversluiten van uw hypotheek kunt u uitkomen op een lagere maandlast dan het bedrag dat u nu voor uw hypotheek betaalt. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is wel mogelijk. Meer over: Lagere maandlast door oversluiten.

Extra geld voor verbouwing

Wilt u misschien uw woning verbouwen? Een uitbouw, een dakkapel, kunststof kozijnen… er zijn allerlei mogelijkheden om het woongenot van uw huis te vergroten. Bij het oversluiten van uw hypotheek kunt u deze direct voor dit doel verhogen. Meer over: Extra geld voor verbouwing.

Besparen door oversluiten

Door het oversluiten van uw hypotheek kunt u wellicht veel geld besparen. Eerlijk is eerlijk: er zijn ook kosten aan verbonden. Toch kan oversluiten u per saldo een besparing opleveren die flink de moeite waard is. Meer over: Besparen door oversluiten.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente
Maximale hypotheek berekening

Op de hoogte blijven over hypotheken?
Nieuwsbrief
Op de hoogte van hypotheken

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek