English version - international interest rates

Mogelijkheden van oversluiten

Waarom hypotheek overzetten naar een andere bank?

Het oversluiten van een hypotheek betekent dat u een nieuwe hypotheek afsluit en met het geld daaruit uw huidige hypotheek aflost. U gaat dus niet verhuizen, alleen uw hypotheek verandert.

Waarom zou u oversluiten? Op deze pagina sommen we allerlei mogelijke situaties op waarin oversluiten aan de orde kan zijn. Met een korte toelichting voor een uitgebreide uitleg klikt u op het onderwerp waar u meer over wilt weten.

Actuele hypotheekrentes vergelijken

Lagere maandlast

Door het oversluiten van uw hypotheek kunt u uitkomen op een lagere maandlast dan het bedrag dat u nu voor uw hypotheek betaalt. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is wel mogelijk. Meer over: Lagere maandlast door oversluiten.

Extra geld voor verbouwing

Wilt u misschien uw woning verbouwen? Een uitbouw, een dakkapel, kunststof kozijnen... er zijn allerlei mogelijkheden om het woongenot van uw huis te vergroten. Bij het oversluiten van uw hypotheek kunt u deze direct voor dit doel verhogen. Meer over: Extra geld voor verbouwing.

Besparen door oversluiten

Door het oversluiten van uw hypotheek kunt u wellicht veel geld besparen. Eerlijk is eerlijk: er zijn ook kosten aan verbonden. Toch kan oversluiten u per saldo een besparing opleveren die flink de moeite waard is. Meer over: Besparen door oversluiten.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente
Maximale hypotheek berekening

Laagste hypotheekrente

(met Nat. Hypotheek Garantie)

1 jaarArgenta1,00 %
5 jaarAllianz1,10 %
10 jaarABN AMRO1,28 %
15 jaarAllianz1,75 %
20 jaarABN AMRO1,84 %
Vergelijk alle hypotheekrentes