Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Sparen en de hoogste spaarrente? Hier moet je op letten.

Hier moet je op letten bij een spaarrekening.

Wij Nederlanders zijn dol op sparen. De Nederlandse Bank heeft daar een mooi overzicht van. Maar hoe kies je nou de beste spaarrekening voor jouw situatie? In dit artikel geven we jou een overzicht van de keuzes die jij hebt.

Spaardeposito of vrij sparen

Er zijn spaarrekeningen met beperkingen. Waarom zou je hiervoor kiezen als je ook een hoge rente krijgt met een spaarrekening zonder beperkingen? Dit noemen wij ‘Vrij sparen’. Welke beperkingen kunnen banken je opleggen?

Je hebt het liefst de vrije beschikking over je spaargeld. Volgende week kun je namelijk ineens toch een deel van je spaargeld nodig hebben. Je wilt ook geen lagere rente krijgen omdat je niet genoeg stort op de rekening of omdat het saldo te hoog is. Ga niet voor beperkingen als het niet nodig is. Door het vergelijken blijkt vaak dat je niet akkoord hoeft te gaan met beperkingen. Een hoge rente is ook mogelijk op een spaarrekening zonder beperkingen. Zo kun je altijd beschikken over je spaargeld bij TradeRepublic met een hoge rente van 4%. Groot voordeel: Je spaargeld is gegarandeerd tot € 100.000.

Spaar met 4% bij TradeRepublic

Spaargeld vastzetten in een deposito

Spaargeld dat je meerdere jaren niet nodig hebt, kun je storten in een deposito. Je zet het geld bijvoorbeeld voor een half jaar of een aantal jaren vast. Een deposito heeft als voordeel dat je een vaste rente krijgt tijdens de looptijd. Je hebt dus geen last van rentedalingen, maar je profiteert ook niet van rentestijgingen. Op dit moment ontvang je maximaal 3,65% voor een deposito met een looptijd van één jaar. Je kunt ook kiezen voor een spaarrekening zonder beperkingen met een rente van 4%.

Een lagere spaarrente over een hoger saldo

De hoogte van de spaarrente kan ook afhankelijk zijn van het saldo op de spaarrekening. Een goed voorbeeld hiervan is de Oranje Spaarrekening van ING. Je ontvangt een spaarrente van 1,5% tot een saldo van €10.000. Over het meerdere ontvang je 1,25%. Heb je een saldo boven de één miljoen? Dan krijg je over het meerdere zelfs geen rente. De bank wil het geld voor je bewaren, maar je krijgt er geen vergoeding over.

Een spaarrekening met een tijdslot

Onder andere de DHB Bank biedt een spaarrekening waaruit je geld kunt opnemen, maar de opname moet je vooraf aankondigen. Het gaat bijvoorbeeld om de DHB Bank CombiSpaarrekening 33. Een opname moet je aankondigen en vervolgens kun je 33 dagen later het bedrag gestort krijgen op je tegenrekening. Ook Rabobank heeft een dergelijke rekening. Ook bij deze varianten kun je jezelf afvragen waarom je hiervoor zou kiezen. Er zijn spaarrekeningen met een hogere rente zonder de fratsen van een tijdslot.

Bekijk alle spaarrentes

Spaarrekeningen gericht op jongeren

Banken kunnen kinderen al op jonge leeftijd aan zich binden door het bieden van kinderspaarrekeningen. Kinderen hebben met deze rekeningen recht op een iets hogere rente in vergelijking met de reguliere spaarrekeningen die de betreffende banken bieden. Het gaat bijvoorbeeld om de Rabobank RegenBoogRekening (2%) of Jeugdsparen van ASN Bank (1,9%). Je doet er verstandig aan om deze rekeningen te vergelijken met andere banken. Kies niet voor een kinderspaarrekening als je veel meer rente kunt krijgen bij een andere bank.

Geld bijstorten is niet mogelijk

Er zijn ook spaarrekeningen waar je eenmalig een bedrag op kunt storten. Later geld bijstorten is niet mogelijk. Geld eraf halen mag wel. Een bank met zo’n rekening is de Italiaanse CiviBank. De rente is laag, dus deze rekening is niet aantrekkelijk om te kiezen.

Conclusie

Ga alleen akkoord met beperkingen als je zeker weet dat je geen last gaat krijgen van de beperking. Ten tweede kies je er alleen voor als het je een voordeel oplevert. Je hebt bijvoorbeeld recht op een hogere spaarrente als je ook beperkingen krijgt. Zeker nu zijn er een aantal spaarrekeningen die jou géén beperkingen opleggen en wél een hogere spaarrente. Logische keuze dan toch?

15 apr.
Trade Republic 4,00%
Santander Consumer Bank 3,66%
Banca Progetto (via Raisin) 3,50%
Distingo Bank (via Raisin) 3,35%
Nordax Bank (via Raisin) 3,33%
Collector (via Raisin) 3,32%
Bigbank 3,30%
Klarna (via Raisin) 3,29%
InBank (via Raisin) 3,24%
Alisa Bank (via Raisin) 3,19%
Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek