Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe spaarsite ondanks kommer en kwel

Sparen.com online voor vergelijken van spaarrekeningen

Sparen.com online voor vergelijken van spaarrekeningen

Sparen is qua rente natuurlijk dramatisch op dit moment. Ook vandaag zijn er weer banken die hun spaarrente nog verder omlaag gooien, waardoor de maximale rente bij vrij sparen (sparen zonder voorwaarden) uitkomt op 0,22%. Dat is natuurlijk net niks. En toch komen wij met een nieuwe website over sparen…

Nieuwe spaarsite in tijd van enorm lage spaarrentes

Ondanks de kommer en kwel in spaarland hebben wij vorige week een nieuwe spaarsite gelanceerd: Sparen.com. Daar waren we achter de schermen natuurlijk al een tijd mee bezig. Je vraagt je misschien af: waarom dan? We hebben immers al meerdere sites waar we spaarrentes in beeld brengen: hier op HomeFinance.nl, op de specialistische spaarsite VanSpaarbankVeranderen.nl én op de rentesite ActueleRentestanden.nl. Waarom dan nóg een website over sparen? Dat lijkt misschien onlogisch in een tijd waarin meer gesproken wordt over de mogelijkheid van een negatieve spaarrente dan dat je de vraag stelt hoeveel spaarrente je nu eigenlijk krijgt…

Waarom nóg een vergelijkingssite voor sparen?

Wat we graag wilden was een site die alles over sparen laat zien op een frisse, speelse manier. Een manier die jongere mensen aanspreekt. Wij geloven heilig in het belang van vroeg beginnen met sparen en wilden het onderwerp daarom aansprekend in beeld brengen voor jongeren. Dat is in onze ogen goed gelukt met Sparen.com. 

Wat kun je vinden op Sparen.com?

Op Sparen.com vind je precies de informatie die je nodig hebt over sparen. We vergelijken spaarrekeningen in verschillende groepen – bijvoorbeeld de vergelijking van Vrij sparen – en natuurlijk vergelijken we ook deposito’s. De uitkomsten van de vergelijkingen kun je handig filteren om te vinden wat het beste bij jou past. Op overzichtelijke informatiepagina’s vertellen we heel veel over sparen in goed te begrijpen teksten. Precies wat je nodig hebt om slim te sparen.

Veilig sparen en bankvergunningen

Heel bewust hebben we veel aandacht besteed aan depositogarantiestelsels en daarmee bankvergunningen.

Spaargarantie in welk land?

Met de opmars van buitenlandse banken die deposito’s aanbieden in ons land is het extra belangrijk om goed in beeld te hebben in welk land jouw spaargeld nu eigenlijk gegarandeerd is. Dat kun je in de vergelijkingen op Sparen.com in één oogopslag zien in het overzicht van spaarrekeningen.

Onder welke bankvergunning spaar je?

Maar er is meer! In het overzicht van bankvergunningen kun je heel gemakkelijk zien hoe het zit met de vergunning van de bank waar jij spaart of wilt gaan sparen. Soms werken banken namelijk samen onder één bankvergunning – dat is belangrijk om te weten.

Een voorbeeld: ASN Bank, SNS Bank en RegioBank werken alle drie onder de vergunning van De Volksbank. Heb je bij alle drie de banken geld staan, dan denk je misschien dat je 3x gegarandeerd bent. Dat is niet zo: per bankvergunning geldt maar één keer de garantie. Zou het hele Volksbank-concern over de kop gaan terwijl jij meer dan €100.000 bij deze drie banken samen hebt staan – dan is ‘maar’ één keer €100.000 gegarandeerd vanuit het depositogarantiestelsel.

Onafhankelijk en transparant vergelijken van spaarrekeningen

Natuurlijk is de inhoud van Sparen.com – zoals dat voor al onze financiële websites geldt – volledig onafhankelijk en transparant. Je kunt er eerlijke vergelijkingen maken van de mogelijkheden om te sparen en krijgt er alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Eerlijk en begrijpelijk voor iedereen. Ga jij ook even een kijkje nemen?

Vergelijk spaarrentes op Sparen.com

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek