Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 25 september 2019, 10:11 - Anneke Ranzato-Versloot
#sparen

Sparen is qua rente natuurlijk dramatisch op dit moment. Ook vandaag zijn er weer banken die hun spaarrente nog verder omlaag gooien, waardoor de maximale rente bij vrij sparen (sparen zonder voorwaarden) uitkomt op 0,22%. Dat is natuurlijk net niks. En toch komen wij met een nieuwe website over sparen...

Nieuwe spaarsite in tijd van enorm lage spaarrentes

Ondanks de kommer en kwel in spaarland hebben wij vorige week een nieuwe spaarsite gelanceerd: Sparen.com. Daar waren we achter de schermen natuurlijk al een tijd mee bezig. Je vraagt je misschien af: waarom dan? We hebben immers al meerdere sites waar we spaarrentes in beeld brengen: hier op HomeFinance.nl, op de specialistische spaarsite VanSpaarbankVeranderen.nl én op de rentesite ActueleRentestanden.nl. Waarom dan nóg een website over sparen? Dat lijkt misschien onlogisch in een tijd waarin meer gesproken wordt over de mogelijkheid van een negatieve spaarrente dan dat je de vraag stelt hoeveel spaarrente je nu eigenlijk krijgt...

Waarom nóg een vergelijkingssite voor sparen?

Wat we graag wilden was een site die alles over sparen laat zien op een frisse, speelse manier. Een manier die jongere mensen aanspreekt. Wij geloven heilig in het belang van vroeg beginnen met sparen en wilden het onderwerp daarom aansprekend in beeld brengen voor jongeren. Dat is in onze ogen goed gelukt met Sparen.com. 

Wat kun je vinden op Sparen.com?

Op Sparen.com vind je precies de informatie die je nodig hebt over sparen. We vergelijken spaarrekeningen in verschillende groepen - bijvoorbeeld de vergelijking van Vrij sparen - en natuurlijk vergelijken we ook deposito's. De uitkomsten van de vergelijkingen kun je handig filteren om te vinden wat het beste bij jou past. Op overzichtelijke informatiepagina's vertellen we heel veel over sparen in goed te begrijpen teksten. Precies wat je nodig hebt om slim te sparen.

Veilig sparen en bankvergunningen

Heel bewust hebben we veel aandacht besteed aan depositogarantiestelsels en daarmee bankvergunningen.

Spaargarantie in welk land?

Met de opmars van buitenlandse banken die deposito's aanbieden in ons land is het extra belangrijk om goed in beeld te hebben in welk land jouw spaargeld nu eigenlijk gegarandeerd is. Dat kun je in de vergelijkingen op Sparen.com in één oogopslag zien in het overzicht van spaarrekeningen.

Onder welke bankvergunning spaar je?

Maar er is meer! In het overzicht van bankvergunningen kun je heel gemakkelijk zien hoe het zit met de vergunning van de bank waar jij spaart of wilt gaan sparen. Soms werken banken namelijk samen onder één bankvergunning - dat is belangrijk om te weten.

Een voorbeeld: ASN Bank, SNS Bank en RegioBank werken alle drie onder de vergunning van De Volksbank. Heb je bij alle drie de banken geld staan, dan denk je misschien dat je 3x gegarandeerd bent. Dat is niet zo: per bankvergunning geldt maar één keer de garantie. Zou het hele Volksbank-concern over de kop gaan terwijl jij meer dan €100.000 bij deze drie banken samen hebt staan - dan is 'maar' één keer €100.000 gegarandeerd vanuit het depositogarantiestelsel.

Onafhankelijk en transparant vergelijken van spaarrekeningen

Natuurlijk is de inhoud van Sparen.com - zoals dat voor al onze financiële websites geldt - volledig onafhankelijk en transparant. Je kunt er eerlijke vergelijkingen maken van de mogelijkheden om te sparen en krijgt er alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Eerlijk en begrijpelijk voor iedereen. Ga jij ook even een kijkje nemen?

Vergelijk spaarrentes op Sparen.com

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.