Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Top 8 banken met de hoogste spaarrente in Nederland

Je spaargeld wil je natuurlijk op een plek hebben waar het het meeste oplevert. Maar waar krijg je nu de beste rente? We duiken dieper in de wereld van spaarrentes en hebben een uitgebreid overzicht voor je gemaakt.

Wat moet je weten?

De grote banken in Nederland blijven een beetje achter. Ze bieden spaarrentes die lager zijn dan de rente van de Europese Centrale Bank (ECB). Om het simpel te zeggen: de ECB heeft de rente op 4% gezet, maar bij veel grote banken krijg je minder dan 2%. Gelukkig zijn er andere banken die wel hogere rentes bieden.

Hier is je top 8:

  1. Banca Progetto – Deze Italiaanse bank staat bovenaan met een rente van 3,25%. Je krijgt deze rente elke maand. Er zijn wel wat voorwaarden: je moet in één keer tussen de €10.000 en €100.000 storten en je kunt tussendoor niet bijstorten of opnemen.
  2. Openbank – Deze Spaanse bank biedt een mooie rente van 3%. Maar let op: deze rente krijg je maar voor zes maanden en tot een bedrag van €300.000. Daarna gaat het naar 2,75%. Er zijn ook andere voorwaarden, zoals maandelijks €600 bij laten schrijven.
  3. Nordax Bank – Met een rente van 2,81% zit je hier net iets boven sommige andere banken. Er is geen minimale of maximale inleg, maar je krijgt je rente wel maar één keer per jaar.
  4. Bigbank – Deze bank uit Estland biedt een rente van 2,80%. Je kunt tot €100.000 op je rekening hebben. Het nadeel? Je krijgt je rente maar één keer per jaar.
  5. CKV – Deze Belgische bank geeft je een rente van 2,80%. Je kunt tussen de €1.000 en €100.000 storten. Een groot voordeel: je krijgt je rente elke maand.
  6. Yapi Kredi – Oorspronkelijk uit Turkije, biedt deze bank een rente van 2,75%. Er is geen maximale inleg, dus je kunt zoveel storten als je wilt.
  7. Renault Bank – Verbonden aan het automerk, heeft deze bank de rente verhoogd naar 2,75%. Je kunt tot €100.000 op je rekening hebben.
  8. Inbank – Deze Estse bank geeft je een rente van 2,65% voor bedragen tot €100.000. Je krijgt je rente elk kwartaal.

Uitgebreider overzicht

Bekijk het uitgebreide spaarrente overzicht hier

  7 sep.
Banca Progetto (via Raisin) 3,00%
CKV Spaarbank (via Raisin) 2,78%
MeDirect 2,75%
Nordax Bank (via Raisin) 2,71%
Bigbank 2,70%
InBank (via Raisin) 2,68%
Renault Bank (via Raisin) 2,68%
Scalable Capital 2,60%
Klarna (via Raisin) 2,57%
BUX 2,50%
Lloyds Bank 2,50%
Bunq 2,46%
DHB Bank 2,35%
Yapi Kredi 2,33%
DHB Bank 2,30%
DHB Bank 2,25%
Anadolubank 2,10%
Anadolubank 2,05%
Anadolubank 2,05%
DHB Bank 2,05%

Het loont dus zeker om verder te kijken dan de grote Nederlandse banken als je op zoek bent naar een goede spaarrente. Let wel altijd goed op de voorwaarden en kies de bank die het beste bij jou past. Met dit overzicht hopen we je een handje te hebben geholpen.

Wil je een rekening openen? Klik hier

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek