Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 23 oktober 2023, 10:35 - HomeFinance

Oktober 2023 is een maand van grote veranderingen op de spaarmarkt, met name dankzij Openbank, die een belangrijke stap heeft gezet door de spaarrentes te verhogen in een poging spaarders aan te trekken. In een financiële wereld waar de rentetarieven al enige tijd stagneren, biedt deze recente ontwikkeling een fascinerende kijk op de dynamiek tussen traditionele banken en opkomende online financiële instellingen.

Openbank stunt met rente

Openbank heeft de spaarwereld opgeschud door de rente op spaarrekeningen te verhogen naar een indrukwekkende 3,65%. Deze aanbieding, geldig voor de eerste zes maanden voor nieuwe klanten, zal na deze periode worden aangepast naar 2,65%, wat nog steeds een van de meest concurrerende tarieven op de markt is. De beweging benadrukt Openbank's strategie om zich te positioneren als de go-to financiële instelling voor spaarders die op zoek zijn naar hogere rendementen op hun spaargeld.

Concurrentie landschap

Terwijl Openbank de lat hoger legt, blijven andere banken zoals Klarna en MeDirect een stabiele rente van rond de 3% bieden, wat aanzienlijk meer is dan de tarieven van grotere, traditionele banken. Grootmachten zoals ABN Amro en ING hinken achterop met een standaard spaarrente van slechts 1,5%, terwijl Rabobank iets hoger scoort met 1,7% op tegoeden tot €20.000. Deze discrepantie onderstreept de groeiende kloof tussen traditionele banken en hun meer agile, digitale concurrenten.

Veiligheid van spaartegoeden

Ondanks de aantrekkelijke rentetarieven, rijzen er vragen over de veiligheid van spaartegoeden bij minder bekende instellingen zoals Openbank. Echter, spaarders kunnen gerust zijn wetende dat hun spaartegoeden bij Openbank gedekt zijn onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Dit zorgt voor een extra laag van zekerheid, wat cruciaal is in tijden van financiële onzekerheid.

Status spaarrente update oktober 2023

De stap van Openbank markeert een mogelijke kentering in de spaarmarkt, waar digitale banken de leiding nemen in het bieden van hogere spaarrentes. Voor spaarders betekent dit nieuwe kansen, maar ook de noodzaak om zorgvuldig te overwegen waar ze hun geld onderbrengen, rekening houdend met zowel de potentiële rendementen als de veiligheid van hun investeringen. Met deze recente ontwikkelingen blijft het spaarlandschap in oktober 2023 een boeiend terrein om te navigeren.

Bekijk alle spaarrentes

  10 okt.
Banca Progetto (via Raisin) 3,25%
Nordax Bank (via Raisin) 3,04%
Klarna (via Raisin) 3,03%
CKV Spaarbank (via Raisin) 2,84%
Bigbank 2,80%
InBank (via Raisin) 2,78%
Renault Bank (via Raisin) 2,78%
BUX 2,75%
Yapi Kredi 2,75%
Openbank 2,65%

Spaarrente met actuelerentestanden.nl

HomeFinance
HomeFinance redactie

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.