Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Openbank doorbreekt trend met torenhoge spaarrente van 3,65% in 2023

Oktober 2023 is een maand van grote veranderingen op de spaarmarkt, met name dankzij Openbank, die een belangrijke stap heeft gezet door de spaarrentes te verhogen in een poging spaarders aan te trekken. In een financiële wereld waar de rentetarieven al enige tijd stagneren, biedt deze recente ontwikkeling een fascinerende kijk op de dynamiek tussen traditionele banken en opkomende online financiële instellingen.

Openbank stunt met rente

Openbank heeft de spaarwereld opgeschud door de rente op spaarrekeningen te verhogen naar een indrukwekkende 3,65%. Deze aanbieding, geldig voor de eerste zes maanden voor nieuwe klanten, zal na deze periode worden aangepast naar 2,65%, wat nog steeds een van de meest concurrerende tarieven op de markt is. De beweging benadrukt Openbank’s strategie om zich te positioneren als de go-to financiële instelling voor spaarders die op zoek zijn naar hogere rendementen op hun spaargeld.

Concurrentie landschap

Terwijl Openbank de lat hoger legt, blijven andere banken zoals Klarna en MeDirect een stabiele rente van rond de 3% bieden, wat aanzienlijk meer is dan de tarieven van grotere, traditionele banken. Grootmachten zoals ABN Amro en ING hinken achterop met een standaard spaarrente van slechts 1,5%, terwijl Rabobank iets hoger scoort met 1,7% op tegoeden tot €20.000. Deze discrepantie onderstreept de groeiende kloof tussen traditionele banken en hun meer agile, digitale concurrenten.

Veiligheid van spaartegoeden

Ondanks de aantrekkelijke rentetarieven, rijzen er vragen over de veiligheid van spaartegoeden bij minder bekende instellingen zoals Openbank. Echter, spaarders kunnen gerust zijn wetende dat hun spaartegoeden bij Openbank gedekt zijn onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Dit zorgt voor een extra laag van zekerheid, wat cruciaal is in tijden van financiële onzekerheid.

Status spaarrente update oktober 2023

De stap van Openbank markeert een mogelijke kentering in de spaarmarkt, waar digitale banken de leiding nemen in het bieden van hogere spaarrentes. Voor spaarders betekent dit nieuwe kansen, maar ook de noodzaak om zorgvuldig te overwegen waar ze hun geld onderbrengen, rekening houdend met zowel de potentiële rendementen als de veiligheid van hun investeringen. Met deze recente ontwikkelingen blijft het spaarlandschap in oktober 2023 een boeiend terrein om te navigeren.

Bekijk alle spaarrentes

  10 okt.
Banca Progetto (via Raisin) 3,25%
Nordax Bank (via Raisin) 3,04%
Klarna (via Raisin) 3,03%
CKV Spaarbank (via Raisin) 2,84%
Bigbank 2,80%
InBank (via Raisin) 2,78%
Renault Bank (via Raisin) 2,78%
BUX 2,75%
Yapi Kredi 2,75%
Openbank 2,65%

Spaarrente met actuelerentestanden.nl

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek