Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Yarden sluit geen nieuwe polissen meer af

Niet genoeg perspectief voor nieuwe klanten

Niet genoeg perspectief voor nieuwe klanten

Uitvaartverzekeraar Yarden sluit geen nieuwe polissen meer af. Sinds 15 december is het afsluiten van een nieuwe Yarden uitvaartverzekering niet meer mogelijk. Wat betekent dit?

Geen langetermijnperspectief voor nieuwe klanten

De verzekeraar motiveert deze beslissing als volgt:

De financiële positie maakt dat Yarden Uitvaartverzekeringen nv nieuwe klanten geen langetermijnperspectief kan bieden.

 Wat betekent dit voor bestaande Yarden uitvaartverzekeringen?

Dit besluit zal bij de huidige klanten van Yarden de vraag oproepen hoe het dan met hun lopende polis zit. Wat kunnen ze daarmee?

Wijzigingen op bestaande polissen

Yarden geeft aan dat bestaande polissen nog wel gewijzigd kunnen worden, zowel verhoogd als verlaagd. Ook als de polisvoorwaarden toelaten dat kinderen gratis meeverzekerd zijn kunnen ouders hun kinderen daarvoor nog aanmelden.

Uitvoeren van beloofde dekking

Verder meldt Yarden dat klanten gewoon geholpen worden zoals altijd. Bij een overlijden kunnen de nabestaanden met de polis gewoon bij Yarden Uitvaartzorg terecht voor het verzorgen van de uitvaart.

Uitvaart verzekeren

Financiële problemen bij Yarden

Het gaat financieel niet goed bij Yarden – dat is al langere tijd bekend. De Nederlandsche Bank (DNB) is erbij betrokken om Yarden uit de financiële problemen te krijgen.

Weerstand tegen bevriezen polissen

In een reddingspoging werd besloten om de verzekerde bedragen van de polissen te bevriezen. Deze bevriezing stuitte op grote weerstand met klachten bij het Kifid en rechtszaken tot gevolg. De status op dit moment is dat de rechter heeft aangegeven dat de bevriezing wel is toegestaan, maar eerder had een lagere rechtbank andersom besloten.

Overname door DELA afgeblazen

Vanwege de commotie rondom de bevriezing en de onduidelijkheid van wat uiteindelijk uitkomt trok collega-uitvaartverzekeraar DELA zich terug. Beide partijen waren al overeengekomen dat DELA het noodlijdende Yarden zou overnemen. Die overname is vanwege de onduidelijkheid echter afgeblazen, waardoor de toekomst van Yarden op losse schroeven kwam te staan.

DELA Uitvaartverzekeringen

Verzekerd blijven bij Yarden of afkopen?

Veel verzekerden zullen nu met de vraag zitten wat ze moeten doen: bij Yarden verzekerd blijven of de polis afkopen en elders een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten.

Lopende uitvaartverzekering afkopen

Of dat afkopen een goed idee is of niet, dat ligt aan de situatie van de verzekerde. Is het qua leeftijd en gezondheid nog mogelijk om ergens anders een nieuwe uitvaartpolis af te sluiten? Of is dit misschien niet nodig, omdat er voldoende geld is om een uitvaart zelf van te betalen? Is de lopende polis überhaupt af te kopen en zo ja, welk bedrag keert Yarden dan uit?

Afkopen polis om faillissement Yarden voor te zijn

Als het helemaal misgaat en Yarden zou failliet gaan, dan is het maar de vraag wat verzekerden nog terugkrijgen voor hun polis. Aan de andere kant kan het massaal afkopen van lopende polissen juist tot een faillissement lijden, want dan moet de verzekeraar in korte tijd heel veel euro’s overmaken.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom geldzaken?

Meld je aan voor onze GRATIS HomeFinance Mailservice!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Dre van vrijdag december 18, 2020 16:11
    Denk het niet. Je krijgt weinig terug bij afkoop. Afwachten maar is misschien dan nog het beste. Hangt ook af
    van het bedrag dat je hebt besteed.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek