Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente in 2021 verder omlaag

In eerste week van het nieuwe jaar weer volop renteverlagingen

In eerste week van het nieuwe jaar weer volop renteverlagingen

2020 was een bijzonder jaar voor de hypotheekmarkt. Heel veel Nederlanders hebben in 2020 hun hypotheek overgesloten. De belangrijkste reden: de historisch lage hypotheekrentes. En we beginnen in 2021 gewoon weer zoals we 2020 geëindigd zijn: met renteverlagingen en nieuwe all-time lows!

Vergelijk de actuele rentes

Eerste week volop renteverlagingen

In onderstaande overzicht staan de hypotheekrentewijzigingen van de afgelopen week. Van meer dan 20 hypotheken is deze week de rente verlaagd! En ook voor komende week zijn de eerste verlagingen al weer aangekondigd.

Hypotheekrente wijzigingen eerste week 2021

Nieuwe laagterecords

De verlagingen hebben geleid tot nieuwe laagterecords bij diverse looptijden. De meest populaire looptijd is momenteel 20 jaar vast. Kiest u voor Nationale Hypotheek Garantie, dan bedraagt de laagste rente bij deze looptijd vanaf vandaag 1,19%. Deze rente geldt voor een Budget Hypotheek van ABN AMRO met duurzaamheidskorting. Komt u niet in aanmerking voor deze korting, dan is de laagste rente bij 20 jaar vast momenteel 1,23%.

Hieronder ziet u een overzicht van de laagste hypotheekrentes van dit moment per looptijd:

Laagste hypotheekrente 8 januari 2021

Meer hypotheekrentes vergelijken per looptijd

Wat zal de hypotheekrente in 2021 doen?

De vraag die veel gesteld wordt is of de hypotheekrentes in 2021 verder zullen dalen. Gezien de economische onzekerheden is het lastig om een rentevoorspelling voor het hele jaar af te geven. Veel zal afhangen van de ontwikkelingen rond het coronavirus. De kans lijkt echter groot dat de hypotheekrentes in ieder geval de komende weken nog heel voorzichtig verder zullen dalen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek