Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 8 januari 2021, 14:48
#hypotheek

2020 was een bijzonder jaar voor de hypotheekmarkt. Heel veel Nederlanders hebben in 2020 hun hypotheek overgesloten. De belangrijkste reden: de historisch lage hypotheekrentes. En we beginnen in 2021 gewoon weer zoals we 2020 geƫindigd zijn: met renteverlagingen en nieuwe all-time lows!

Vergelijk de actuele rentes

Eerste week volop renteverlagingen

In onderstaande overzicht staan de hypotheekrentewijzigingen van de afgelopen week. Van meer dan 20 hypotheken is deze week de rente verlaagd! En ook voor komende week zijn de eerste verlagingen al weer aangekondigd.

Hypotheekrente wijzigingen eerste week 2021


Nieuwe laagterecords

De verlagingen hebben geleid tot nieuwe laagterecords bij diverse looptijden. De meest populaire looptijd is momenteel 20 jaar vast. Kiest u voor Nationale Hypotheek Garantie, dan bedraagt de laagste rente bij deze looptijd vanaf vandaag 1,19%. Deze rente geldt voor een Budget Hypotheek van ABN AMRO met duurzaamheidskorting. Komt u niet in aanmerking voor deze korting, dan is de laagste rente bij 20 jaar vast momenteel 1,23%.

Hieronder ziet u een overzicht van de laagste hypotheekrentes van dit moment per looptijd:

Laagste hypotheekrente 8 januari 2021

Meer hypotheekrentes vergelijken per looptijd

Wat zal de hypotheekrente in 2021 doen?

De vraag die veel gesteld wordt is of de hypotheekrentes in 2021 verder zullen dalen. Gezien de economische onzekerheden is het lastig om een rentevoorspelling voor het hele jaar af te geven. Veel zal afhangen van de ontwikkelingen rond het coronavirus. De kans lijkt echter groot dat de hypotheekrentes in ieder geval de komende weken nog heel voorzichtig verder zullen dalen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.