Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

CPB: minder aflossen op hypotheek

Advies voor meer flexibiliteit in vermogensopbouw

Advies voor meer flexibiliteit in vermogensopbouw

Het CPB oppert dat de aflossingseis in de hypotheekrenteaftrek versoepeld zou moeten worden om huishoudens meer flexibiliteit te geven in hun vermogensopbouw.

CPB-studie Sturen naar vermogen

Het Centraal Planbureau (CPB) heeft gisteren een studie gepubliceerd met de titel ‘Sturen naar vermogen: De vermogensopbouw bezien vanuit de levensloop‘. In die studie gaat het niet alleen over vermogen op spaarrekeningen of in beleggingen – ook pensioenen en hypotheken komen aan bod.

Vermogensopbouw lang niet optimaal

De studie wijst uit dat de vermogensopbouw van Nederlandse huishoudens lang niet altijd optimaal is. Er is een grote groep met te weinig vermogen om financiële tegenvallers op te vangen. Ook zijn er veel die wel vermogen hebben – dat vermogen zit dan echter grotendeels vast in de eigen woning of het pensioen.

CPB Sturen naar vermogen - infographic mei 2021
Infographic CPB.nl

Verbeteringen mogelijk in hypotheken en pensioenen

Het CPB oppert ook verbeteringen: het versoepelen van de aflossingseis voor de hypotheekrenteaftrek en een flexibeler vormgeving van het pensioenstelsel. De verplichting om af te lossen op de hypotheek en de verplichte pensioenopbouw voor veel werknemers zorgen ervoor dat geld onbereikbaar wordt. 

Altijd op de hoogte zijn van nieuws over hypotheken?

Meld je NU aan voor onze maandelijkse Update in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek