HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DELA neemt alsnog Yarden over

Na duidelijkheid over claims toch overname

Na duidelijkheid over claims toch overname

Uitvaartorganisatie DELA wil concurrent Yarden alsnog overnemen. De overname leek eerder in al rond maar werd toen afgeblazen vanwege claims en klachten van Yarden-verzekerden.

Weer financiële problemen bij Yarden

Vorige week kwam in het nieuws dat Yarden wederom in de financiële problemen zit. Er zijn niet voldoende buffers om op lange termijn aan alle verplichtingen te voldoen, door tegenvallers op de financiële markt (rentedalingen en lage beleggingsopbrengsten).

Uitvaartverzekeraar Yarden

Herstelplan en nieuwe gesprekken met DELA

Yarden gaf daarbij aan een herstelplan te hebben ingediend bij De Nederlandsche Bank (DNB). Bovendien bleek ook dat de overnamegesprekken met branchegenoot DELA opnieuw waren opgepakt.

Overname vorig jaar afgeblazen

Vorig jaar was het nagenoeg in orde: de overname van Yarden door DELA. Er kwam echter een kink in de kabel. Yarden had te maken met klachten en rechtszaken rondom het bevriezen van haar naturapolissen. Lang was onduidelijk wat hiervan de uitkomst zou zijn – reden voor DELA om zich terug te trekken als overnamepartner.

Duidelijkheid over claims

Inmiddels is die duidelijkheid er wel. Zowel de rechtbank als het klachteninstituut Kifid hebben geoordeeld dat het versoberen van de polisvoorwaarden van de naturaverzekeringen gerechtvaardigd was. Bovendien heeft de Consumentenbond aangegeven de voorgenomen rechtszaak hierover toch niet te gaan voeren. 

DELA alsnog bereid tot overname Yarden

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat DELA alsnog bereid is om Yarden te redden met een overname.

Uitvaartorganisatie DELA

Tegemoetkoming voor bevroren naturapolissen

Daarbij is een tegemoetkoming geregeld voor de natura-polishouders die sinds 2019 te maken hebben met een maximum bedrag aan vergoeding. DELA heeft toegezegd dat voor deze verzekerde uitvaarten de komende 10 jaar niet bijbetaald hoeft te worden als ze worden uitgevoerd bij één van de crematoria en uitvaartcentra van de organisatie.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen