Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijsstijging huizen daalt door

Nog steeds 14,5% duurder dan in juli 2021

Nog steeds 14,5% duurder dan in juli 2021

De huizenprijzen over de maand juli 2022 zijn bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van juli 2021 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen nog duidelijk gestegen – met 14,5%. De stijging neemt echter wel duidelijk verder af.

Stijging huizenprijzen zwakt af sinds mei 2022

Sinds de maand mei pakt de stijging van de huizenprijzen elke maand lager uit. In april waren de prijzen nog 19.7% hoger dan een jaar eerder, in mei zakte dat naar 18,8%. Juni leverde een stijging van 16,6% op en voor juli is dit dus uitgekomen op 14,5%.

Stijging huizenprijzen tm juli 2022

Weer minder huizen verkocht

Ook het aantal woningtransacties daalde in de maand juli. Het waren er 16.417, bijna 14% minder dan in juli 2021. In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er 107.722 huizen verkocht – 22,2% minder dan in de eerste zeven maanden van vorig jaar.

Aantal verkochte huizen tm juli 2022

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek