Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bouwkundig rapport

Uitleg over financiële woorden

Een bouwkundig rapport is een rapport waarbij een specialist de bouwkundige staat van een woning beschrijft.

Een bouwkundig rapport is een rapport waarbij een specialist de bouwkundige staat van een woning beschrijft.In sommige situaties zal de hypotheekinstelling een bouwkundig rapport eisen als voorwaarde voor het verstrekken van de hypotheek. Dit gebeurt bij oude woningen of woningen waarvan uit taxatie blijkt dat er technische gebreken zijn. Niet alle hypotheekinstellingen gaan hier hetzelfde mee om. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie geldt bijvoorbeeld dat een bouwkundig rapport moet worden opgemaakt als uit het taxatierapport blijkt dat:


  • de kosten van direct noodzakelijk herstel van achterstallig onderhoud naar schatting meer bedragen dan 10% van de onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik;

  • nader bouwkundig onderzoek aanbeveling verdient;

  • sprake is van een appartement met een bouwjaar van 1940 of eerder, tenzij uit het taxatierapport blijkt dat na 1940 een totale renovatie is uitgevoerd.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek