Search
Close this search box.

Hypotheek oversluiten algemeen

Wat komt er kijken bij oversluiten?

Hypotheken blijven in veel gevallen niet de 30 jaar hetzelfde. Tijdens de looptijd gebeurt er van alles in een mensenleven, waardoor de hypotheek moet veranderen. Dat kan gaan om een verhuizing, maar ook om aanpassingen aan de hypotheek terwijl u gewoon in hetzelfde huis blijft wonen. Eén van die veranderingen is het oversluiten van de hypotheek: overstappen naar een andere bank. U sluit dan een nieuwe hypotheek af en lost daar de oude mee af.

Op deze pagina bespreken we kort wat daar allemaal bij komt kijken. Voor een uitgebreide uitleg klikt u op het onderwerp waarover u meer wilt weten.

Actuele hypotheekrentes vergelijken

Kosten bij oversluiten

Het oversluiten van uw hypotheek kost geld. U krijgt in elk geval te maken met notariskosten en taxatiekosten, vaak ook met advieskosten, boeterente en kosten voor NHG. Meer over Kosten bij oversluiten.

Stappenplan hypotheek oversluiten

Hoe werkt het oversluiten van uw hypotheek? We leggen het u uit in een helder stappenplan, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Fiscale aspecten van oversluiten

Als u uw hypotheek gaat oversluiten is het belangrijk om te weten waar u fiscaal rekening mee moet houden. Daarover gaan we verder in op onze pagina over belastingen bij hypotheek oversluiten.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente
Maximale hypotheek berekening

Op de hoogte blijven over hypotheken?

Altijd op de hoogte over Homefinance

Je gegevens zijn bij ons veilig
Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek