HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Hypotheek oversluiten algemeen

Wat komt er kijken bij oversluiten?

Hypotheken blijven in veel gevallen niet de 30 jaar hetzelfde. Tijdens de looptijd gebeurt er van alles in een mensenleven, waardoor de hypotheek moet veranderen. Dat kan gaan om een verhuizing, maar ook om aanpassingen aan de hypotheek terwijl u gewoon in hetzelfde huis blijft wonen. Eén van die veranderingen is het oversluiten van de hypotheek: overstappen naar een andere bank. U sluit dan een nieuwe hypotheek af en lost daar de oude mee af.

Op deze pagina bespreken we kort wat daar allemaal bij komt kijken. Voor een uitgebreide uitleg klikt u op het onderwerp waarover u meer wilt weten.

Actuele hypotheekrentes vergelijken

Kosten bij oversluiten

Het oversluiten van uw hypotheek kost geld. U krijgt in elk geval te maken met notariskosten en taxatiekosten, vaak ook met advieskosten, boeterente en kosten voor NHG. Meer over Kosten bij oversluiten.

Stappenplan hypotheek oversluiten

Hoe werkt het oversluiten van uw hypotheek? We leggen het u uit in een helder stappenplan, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Fiscale aspecten van oversluiten

Als u uw hypotheek gaat oversluiten is het belangrijk om te weten waar u fiscaal rekening mee moet houden. Daarover gaan we verder in op onze pagina over belastingen bij hypotheek oversluiten.

Overzicht van de laagste actuele hypotheekrente
Maximale hypotheek berekening

Op de hoogte blijven over hypotheken?
Nieuwsbrief
Op de hoogte van hypotheken

je gegevens zijn veilig

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Vrijblijvend hypotheek aanvragen