Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente LeasePlan Bank omhoog

Tussentijdse renteverhoging uitzonderlijk

Tussentijdse renteverhoging uitzonderlijk

De spaarrente is flink in beweging. Vrijwel dagelijks is er een bank die een verhoging van de rente op een spaarrekening meldt. Vandaag kondigt LeasePlan Bank aan dat ze de rente tussentijds verhogen.

Bigbank, Klarna & bunq

Afgelopen dinsdag verhoogde Bigbank uit Estland de rente naar 1,1% om de koppositie in de vergelijking van spaarrekeningen terug te veroveren. Die werd sinds vorige week vrijdag gedeeld door Klarna en bunq met een rente van 1,05%.

Vergelijk spaarrentes

Spaarrente LeasePlan Bank maandag omhoog

De meest actuele verhoging komt van LeasePlan Bank. De financiële tak van de leasemaatschappij – met Nederlandse bankvergunning – vergoedt vanaf 12 december 0,75% rente over Flexibel Sparen. Dat is een rentestijging van 0,25%, op dit moment is de spaarrente bij LeasePlan Bank nog 0,50%.

Tussentijdse renteverhoging uitzonderlijk

Dat LeasePlan Bank de rente tussentijds verhoogt is vrij uitzonderlijk. Normaal gesproken geeft deze bank aan het eind van elke maand de spaarrente voor de volgende maand door en blijft die rente een volle maand staan. Op 30 november kregen de klanten van deze bank nog een mail met daarin de rente voor december: die zou gelijk blijven op 0,50%. Nu komen ze alsnog met een tussentijdse rentewijziging.

Rente per maand uitbetaald

De rente is in feite nog iets hoger bij LeasePlan Bank. Zij keren de rente namelijk per maand uit, de rente die ze communiceren is de ‘nominale rente’. Omdat ze elke maand het rentebedrag op de rekening storten wordt dat rentedragend en is het rendement op jaarbasis (de effectieve rente) hoger.

Nominale en effectieve rente

Bij de huidige rentestand is het verschil tussen die nominale en effectieve rente te verwaarlozen, ook effectief komt de rente nog steeds uit op 0,75%. Bij hogere rentestanden zorgt de maandelijkse rentebetaling voor een groter verschil.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek