Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe ronde spaarrente verhogingen

Bigbank en Renault Bank sluiten aan bij bunq

Bigbank en Renault Bank sluiten aan bij bunq

De spaarrente blijft in beweging. Sinds de opzienbarende renteverhoging op spaarrekeningen van neobank bunq naar 2,01% hebben veel banken de rente op spaargeld verhoogd. Deze week zetten ook Renault Bank en Bigbank een nieuwe stap.

Veel spaarrente verhogingen

Sinds de renteverhoging door bunq tot en met vorige week hebben verscheidene banken een rentestap gezet voor hun spaarrekening(en):

 • LeasePlan Bank: van 1,00% naar 1,25%
 • Argenta: van 0,80% naar 1,00%
 • Knab: van 0,25% naar 0,50%
 • Lloyds Bank: van 1,25% naar 1,50%
 • Triodos Bank: van 0,45% naar 0,50%
 • InBank: van 1,70% via 1,86% naar 1,90%
 • Klarna: van 1,55% naar 1,75%
 • Centraal Beheer: van 0,90% naar 1,05%
 • Banca Progetto: van 1,75% naar 2,25% (met voorwaarden)
 • Nationale Nederlanden: van 0,65% naar 0,80%

Daarmee ontstond een top 3 aan spaarbanken die bestond uit bunq (2,01%), Trade Republic (2,00%) en InBank (1,90%).

Bigbank en Renault Bank verhogen rente

Deze top 3 verandert deze week: zowel Bigbank (gisteren) uit Estland als Renault Bank (vandaag vanaf 12 uur)  uit Frankrijk verhoogt de spaarrente. Beide banken hebben gekozen voor een renteverhoging naar 2,00% (was 1,75%).

bunq houdt hoogste spaarrente

Opvallend, aangezien ze daarmee niet de nummer 1 positie veroveren. De nummer 1 blijft vooralsnog bunq met 2,01%. De tweede plaats bij de hoogste rentes wordt vanaf vanmiddag gedeeld door Trade Republic, Bigbank en Renault Bank.

Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden

De spaarrekening van bunq heeft een belangrijk aandachtspunt: de spaarder kan er per maand slechts 2x geld van opnemen. Wie regelmatig geld heen en weer schuift tussen betaal- en spaarrekening kan daardoor tegen een probleem aanlopen. 

Hogere rente met voorwaarden

In de vergelijking van ‘alle spaarrekeningen’ zijn ook de rekeningen met voorwaarden opgenomen. De top 3 ziet er daar heel anders uit: er zijn twee banken met een hogere rente dan bunq:

 • Scalable Capital – 2,30%
 • Banca Progetto – 2,25%

Vergelijk alle spaarrekeningen

Spaarrekening Scalable Capital

De rekening van Scalable Capital (Duitsland) is niet gratis. De klant betaalt € 4,95 per maand aan kosten. Daarvoor in ruil is de rente fors hoger dan bij sparen zonder voorwaarden. Bij een hoog saldo worden de kosten gecompenseerd doordat de spaarder veel meer rente ontvangt.

Spaarrekening Banca Progetto

De spaarrekening van Banca Progetto uit Italië lijkt qua voorwaarden sterk op een deposito. Het gaat om een vast inlegbedrag waar geen extra geld op gestort kan worden. Opnemen kan wel op ieder moment en zonder kosten, maar alleen voor het volledige spaarbedrag én met een opzegtermijn.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek